Tarot: Koning van Staven

Koning van Staven

De Koning van Staven quote

“Als je wilt weten hoe de man is, plaats hem dan op een plek met autoriteit.”
~Joegoslavisch gezegde

 

Betekenis rechtopstaand

Ontdekken wie je bent, creatief, snelle acties, afronding van creatieve projecten, zelfvertrouwen, krachtige uitstraling, leider, roept respect op, assertief, agressief, inspirerend, autoriteit, middelpunt van de aandacht, aantrekkelijk, trendsetter, rechtstreekse aanval, verdediger van zijn mensen, moedig.

 

Betekenis omgedraaid

Overmatig extrovert, egoist, aandachtvrager, grote mond, schreeuwen, ontploffen, (psychisch) mishandelen, slechte weerstand, opgeven, slappeling, waardeloosheid, over je heen laten lopen, ego, schreeuwlelijk, niet weten wie je bent, geblokkeerd zijn, gebrek aan initiatief.

De Koning van Staven in de praktijk

Hier hebben we de schreeuwlelijk van het spel. Als je hem boos maakt dan kan je het links en rechts om de oren krijgen. Zoek dekking daar komt de koning. Toch kan hij je, als hij het goed met je voor heeft, inspireren. Met zijn vuur kan hij je zoveel energie geven dat je weer verbinding hebt met je doel. Hierdoor ben je in staat om je taak goed af te ronden. Maar laat je niet overtroeven door deze booswicht. Zelfs als hij geen gelijk heeft zal hij toch in staat zijn je van zijn gelijk te overtuigen. Let dus goed op als je met deze koning te maken krijgt.

Bij hem zul je niet gauw geconfronteerd worden met oude manieren om dingen aan te pakken. Als je iets nieuws wilt zien dan moet je bij hem zijn. Hij is altijd enthousiast op zoek naar de nieuwste snufjes die het werk kunnen verlichten. Hij heeft veel volgers en neemt de leidersrol graag op zich. Dat komt omdat hij gewoon niet geschikt is om te volgen. Logisch gevolg is dan dat hij de leidersmantel om moet leggen en moet zeggen wat er gaat gebeuren.

De Koning van Staven vraagt van je om op zijn manier aan het werk te gaan: gericht, geconcetreerd en met het doel voor ogen. Creëer je meesterstuk en laat zien wie je bent. Durf een risico te nemen en kies voor de kortste weg naar je doel toe. Hij zal dwars door een muur gaan als het nodig is dus laat je niet tegenhouden door wat dan ook. Geloof in jezelf en je zult komen waar je moet zijn.

Bron van de text

King of Wands

Bron van de afbeelding

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *