Ambeon – Cold Metal

Afgelopen vrijdag de revisited versie van de Ambeon CD kado gekregen. Dit nummer heb ik leren kennen door de verzamelcd ‘best of gothic deel 1’, in de tijd dat Ice Queen van Within Temptation een grote hit was, en ik wilde weten of er meer van dat geweldigs was. Het bleek een eigen genre te zijn, dat was we nu ‘female fronted metal’ horen te noemen schijnbaar. De eerste keer dat ik dit nummer hoorde liep ik samen met de hond over een verlaten spoorlijn…. Er aparte combinatie was dat. Het was ook mijn eerste kennismaking met geniale Ayreon. Het is ‘quite disturbing’ natuurlijk dat een meisje van 14, Astrid van der Veen, een nummer schrijft over zo’n thema… En het nummer waar ze beschrijft hoe ze haar broertje vermoord is nog een tikje heftiger… Maar wat een enorm talent!!! Zonde dat ze nu niet meer actief is in de muziek, maar ik vermoed dat ik het helemaal niet erg zou vinden een ‘Astrid van der Veen’ aan de muur te hebben hangen, aangezien ze nu beeldend kunstenaar schijnt te zijn?

Enjoy!

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *