Mercedes-Benz Vaneo

De Mercedes-Benz Citan was nog maar koud uit, of je zag hem al overal en nergens rondrijden. De vorige poging in deze klasse van Mercedes was een stuk minder succesvol: De Mercedes-Benz Vaneo.

Zo mogelijk nog schaarser dan de bestel-Vaneo is de personenwagenversie

De Mercedes-Benz Vaneo, modelnaam W414, zag in februari 2002 het levenslicht. De auto was gebaseerd op de techniek van de eerste generatie Mercedes-Benz A-klasse, wat als nadeel had dat de auto enkel met voorwielaandrijving en 4-cilinder motoren te krijgen was. In 2005 werd de productie na amper 3 jaar al weer gestopt, naar eigen zeggen van Daimler om de kwaliteit van het hele gamma te waarborgen. Maar de zeer matige verkoopresultaten zullen ongetwijfeld ook een grote rol hebben gehad.

Een door Visser ingerichte Dokterswachtauto

De achterste twee deuren waren schuifdeuren en gaven toegang tot een laadruim van ruim 3.000 liter. Door de hoge daklijn voldeed het model ook aan de Britse taxi-regulering.

Het Belgische Radio 2 bij Busworld in Kortrijk


In totaal zijn er rond de 55.000 exemplaren gebouwd in Automobilwerke Ludwigsfelde, de Mercedes-Benz fabriek waar in de DDR-tijd nog IFA’s van de lopende band rolden.

De Vaneo van Vriesia was bij de Huis & Tuin beurs te bewonderen in 2011

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *