BuzzyBee wordt vandaag 10 jaar


Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat mijn toenmalige vriendin, Sandraugiga, en ik BuzzyBeeForum oprichtten. Sandra en ik hadden elkaar op een chat leren kennen, bestierden via msn groups al een ‘fanclub’ voor de overleden weerman Pelleboer en waren actief lid op wezkaz, een phpBB forum. Op een gegeven moment was Sandra op zoek naar een handwerkforum, en die scheen niet te bestaan. Dat hebben we zelf dus maar opgericht, en het meteen wat breder getrokken naar hobbyforum. Onze aanvankelijke doelgroep: handwerkende heksen en fotograferende vrachtwagenchauffeurs. Het was echt bedoeld als forum voor ‘er bij’, waar je je een paar minuten per dag zou kunnen vermaken. Echt veel tijd konden we er ook niet in steken, we hadden thuis geen internet. Als we op BuzzyBee wilden kijken moesten we eerst naar mijn ouders of de bibliotheek fietsen, beide een paar dorpen verder. Als we dan een paar dagen niet online geweest waren, waren er soms in de tussentijd wel 10 berichten gepost!

Voor we het forum konden startten hadden we natuurlijk een naam nodig. Eerst hebben we een lijst gemaakt van de namen van Goden en Godinnen die met handwerken en vervoer te maken hebben (fotografie had je in de oudheid nog niet). Maar iets moois passends konden we daar niet bij vinden… Vervolgen gingen we een andere kant op denken.. Wat voor mensen zoeken we dan.. Een beetje types zoals Ria (die daadwerkelijk één van onze eerste leden zou worden), van die bezige bijtjes…. En als je dat belabberd naar het Engels vertaald, krijgt je Busy Bee… En als de bij dat dan zelf zegt, heb je BuzzyBee Dat er in Nieuw-Zeeland houten speelgoed met dezelfde naam werd gemaakt, wisten we toen nog niet. We hebben vooralsnog gelukkig nog geen klachten van hen ontvangen over het gebruik van dezelfde naam, maar dit is bijvoorbeeld wel de reden dat we nooit interesse hebben gehad in de url “buzzybee.nl”, om eventuele rechtenclaims uit de weg te gaan.

In de tijd dat we gingen verhuizen van Sint Jacobiparochie naar Koarnjum, BuzzyBee liep inmiddels een kleine twee jaar, zei ik op een dag tegen Sandra dat ik eigenlijk helemaal geen zin meer had in BB. Er gebeurde maar weinig meer, en als er wat gebeurde was het klaagzang. Sandra stelde toen voor om het TienTonner forum (een voertuigfotoforum wat ik enkele maanden eerder had opgestart en waar geen hond kwam) samen te voegen met BuzzyBee. Uiteindelijk is dit gebeurd, maar pas toen we thuis (in Koarnjum) internet hadden. Toen heb ik twee weken lang letterlijk dag en nacht achter de pc gezeten om het tientonner deel te maken en al vast te vullen. Van een leeg forum wil tenslotte niemand lid worden. De reacties waren erg verdeeld. Er kwamen een aantal hele enthousiaste nieuwe leden bij, maar een deel van de oude garde vond al die chauffeurs maar dom. Deze mensen zagen BB als forum van hun vriendenclub, maar zo hadden wij het nooit bedoeld. In het begin groeide het tientonner deel traag maar zeker. Zowel de kwaliteit als kwantiteit werd stukken beter.

Weer een kleine twee jaar later gingen Sandra en ik uit elkaar. Bij de verdeling van de inboedel werd gekozen dat BuzzyBee naar mij ging, wat er zeker toe bij heet gedragen dat de nadruk meer en meer op de voertuigfoto’s kwam te liggen. Toen we een meeting ter ere van het eerste lustrum hadden, waarbij we het Opel Museum, het OV museum en bergingsbedrijf Broekhuizen hebben bezocht, was het handwerk en hekserij-deel al grotendeels naar de achtergrond verdwenen.

BuzzyBee begon inmiddels wel serieuze vormen aan te nemen en het bleek lastig de leiding alleen te voeren, ook al had ik een goed teams van mods en superbee’s om me heen. Ook het financiële deel vond ik vervelend, een paar keer heeft BuzzyBee door gebrek aan geld van de kant van (eerst Sandra en) mij bijna gestopt met bestaan en moest ik mijn handje weer ophouden. Beide problemenstukken konden in één keer verbeterd worden door een stichting op te richten om het geld rond BuzzyBee te beheren, dit werd per 1 maart 2009 Stichting BuzzyBeeForum.

De afgelopen jaren is BuzzyBee blijven groeien en groeien, en zelfs de laatste jaren, waarbij de fora hun functie met dank aan met name facebook voor een deel hebben verloren, is er nog steeds lichte groei, en vandaag dus het 10 jarig jubileum! Dat word net als vijf jaar terug weer gevierd met een lustrumfeestje. Dit keer word het wel wat anders ingevuld, met dank aan onze trouwste sponsor, Broshuis. Bij hen op het terrein in Kampen is er een soort klein truckfestivalletje, waar naast een aantal leuke voertuigen van Broshuisklanten ook voertuigen van een aantal leden en vaste bezoekers van BuzzyBee te zien zal zijn. En daar zitten heel bijzondere en bezienswaardige voertuigen bij!!! Zo zijn waarschijnlijk alle BuzzyBee trcuks van het jaar uit het verleden aanwezig, maar ook verschillende oldtimer trucks en personenwagens, Dakar voertuigen en ik ben persoonlijk erg blij met de komst van de racetruck van Marco Donk, waar afgelopen paasraces tot mijn verrassing een hele grote sticker voor BuzzyBee op het front stond!!! Opgeven voor dit festival (als bezoeker of met je speciale voertuig) kan nog tot 21 april in het daarvoor bestemde topic op BuzzyBeeForum.

Tot slot wil ik nog een aantal mensen (in volgorde van aanmelden) bedanken zonder wie BuzzyBee vandaag niet was geweest wat het nu is: Sandraugiga, Machiel (wezli), Ria, Marcel, Flintstone, Herie, LordAnger, Evil Kittie, Lord Baldrik, Liezie, Marika, Hermelien, Mittebam, Twister, Gabberhead, marleen, juut, Devils_and_Ropes, puritania, Shiva, Ventoux, hanomag, ForgottenSon, Fludizz, drakinnetje, potter, Kening Richold, Colin, 2cv, klonk, GEERT, M5, Nick, Dennis Evertse, CAT385, UniFrank, lytse man, Bond, Vikingsmeisje, Alfisti, arievdvliet, guy smeekens, Luna, victorb, josvg, Lotte, dapperdier, Patje74, Lipje, Wim van den Brink, arie van urk, Wesley, Mel, Googolplexian, Anne, Marc Veenstra, Johannes Dijkstra, BROSHUISman, EHH.Arriva, Wimmie, Idhreniel, waldmann, tron747, corts007, Evert, Gert Poelman, ninja, wietze, sleaze, Peter, LHO005, Wytze van der Zee, RomekPL, F Raaphorst, roderus, Patrice, Hendrik V, Fles, buttonfreak, Onnainen, Gerrit Monsma, peterg, Bergli, sounddragon, Gabriel, Toyoka, BX19trs, Illu, Julian Blott, Erik de Boer, Durk Klaver, Mark Bremer, marcel1970, Geugie, werner wolsink, Martin (Spark), Hendry, Klaes, Paladijn, Sebasser, Bulldog, Dreamflyer1988, ERIC TB, janiler, Johannes, The-Cat-Man, paul, wmh, Eric Doremalen, Ditzj, KoRnik, henkstr, finnair, Bernd Kraaijvanger, Dick Havenaar, Berry M, Pieter, Gerjan, Sven Duistermaat, Vinnie, pjonker70, mabre, Evert Jan, HJS, paulb, v_aktoprak, hellsangel, Aerodyne, Henry van den Berg, Arnold de Terbergman, Arjan, Harry Hissink, marc, Dennis E., meindert, Tom van der Elst, Laurent, Rose, jan braam, Steyrman, david_slomp, Ozan, ataky, Veeggoeroe, wvh-modelbouw, Bram van der Leij, Marjan, Puddu 56, Jos, Bert Wolters, Reo driver, maxgroot, Tropco, Ettuhh, Mike van Stein, René, gele kraai, Toine, zonneschijn, DAFFanTom, HenkvanOlst, Martijn Hofman, SanderHgv, BaukeTakel, DiVa81, Hans van Wijk., Rob3600, Stefan K, gupje86, Aad Versluis, Arnold T, Ferdinand, Hans van den Ende, former, leo mes, Bruno Silva, Louis, knive, obolos, vader knijff, Hans van Dijken, Hendrik :, Srdjan Radovanov, Dark Angel, Bertin Sieben, Paikea, Ladafanaat, erwin visser, Herman, Windigo, Ladaman, Jan Feijen, Wouter Smit, stradair, MCBKat, MichelK, R. Mac Baren, Carol, ed de jong, roli, leon wouters, JanKruis, appe, Pieter-Jelke, ladanivabelgium, GRA-tis, cerbere, Rverlinde, j.c. hoogendijk, nancy, feppo, Igor Samson, Kuro, DAF-diesel, Rikken, __Miauw, ingmar, frans van dam, Andre_ede, Henk Heuvelman, Rick_Blaine, patrijsraam, Elvya, alberto, mvdm, Balangel, Truckerbg, fluffy, tangodelta, matthijseitens, scoorob, nicole84, Bartek66, Tellervo, Peter de Groot, KleynTrucks, Dennis K, verstralershop, lazysnake, RaRaRacing15, Sjakie Swart, Mansito, Eres, Arjane, Eise, Raji, een heel aantal mensen zonder BuzzyBee account, en de mensen die ik nog ben vergeten te noemen…

6 Comments

  1. Alberto 12 april 2013 Reply
  2. Werrit Westerhoff 13 april 2013 Reply
  3. Frank 15 april 2013 Reply
  4. Tom van der Elst 21 april 2013 Reply
    • alexmiedema 21 april 2013 Reply
  5. Tom van der Elst 22 april 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *