Jubilerend C. Vreugdenhil Transport kiest voor MAN


De blauwwitte trailers van C. Vreugdenhil Transport zijn een vertrouwd beeld op de weg. En sinds kort prijkt voor een aantal daarvan een in dezelfde bedrijfskleuren gespoten MAN TGX 18.480-trekker. De onderneming, die in april zijn 25-jarig jubileum vierde, heeft er drie in het wagenpark opgenomen. Het zijn de eerste MAN’s voor Vreugdenhil en de keuze is op MAN gevallen vanwege de goede ervaringen met de service van de naburige MAN-dealer, Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk, die al geruime tijd de APK van de trailers verzorgt.

C. Vreugdenhil Transport is gespecialiseerd in het vervoer van groenten en fruit. Oprichter Cees Vreugdenhil had hiermee in loondienst ervaring opgedaan en startte in april 1988 in Poeldijk met zijn eigen transportonderneming. Het bedrijf is sindsdien flink gegroeid en verhuisd naar transportcentrum Coldenhove in Maasdijk. Het beschikt nu over zo’n zeventig trailers.

Omschakelen
“De eerste ervaringen met de MAN TGX’en zijn prima”, aldus Jeroen Mostert, die samen met Marc Vreugdenhil, diens broer Alex en zus Marlene de huidige directie vormt van C. Vreugdenhil Transport. “Natuurlijk betekent een nieuw merk omschakelen voor de chauffeurs. En het moet passen in de bedrijfsvoering, maar als ik dan hoor van een van de chauffeurs dat die nooit meer anders wil rijden, dan kun je wel zeggen dat er een goede keuze is gemaakt. Vooral de ruimte in de cabine en de bedden worden geprezen, dus zeg maar het comfort.”

Service naast de deur
Voor C. Vreugdenhil Transport was de verhuizing naar Coldenhove een mijlpaal. Hier is een grote opslag met onder meer vijf koelcellen met een totale capaciteit van 1.200 pallets. Dat is nagenoeg naast het pand van dealer Van Leeuwen Truckservice. “Handig voor het onderhoud, zoals ons al is gebleken bij de APK voor de trailers, dat we hier laten uitvoeren. Er is een goede relatie ontstaan, omdat Van Leeuwen Truckservice bij het keuren goed rekening houdt met onze bedrijfsvoering. In het transport van groenten zijn immers de factoren tijd en snelheid van wezenlijk belang. Dan is het heel prettig als service bijna naast de deur mogelijk is. En toen het tijd was om nieuwe trekkers in te zetten, kwam MAN dus in beeld, omdat we voor onderhoud daaraan dus ook dichtbij terecht kunnen.”

Frankrijk en Zweden
Sinds de start van C. Vreugdenhil Transport ligt de focus op transport van en naar Frankrijk en Zweden. “In Zweden rijden we tot net boven Stockholm en verder komen we in heel Frankrijk. In de loop der jaren hebben we ons echt ontwikkeld tot een Parijs-specialist. Voor transportbegrippen zijn dat relatief korte afstanden. Daarom houden wij ons niet bezig met intermodale vervoersprojecten. Klanten kunnen ons tot 18.00 uur ‘s middags bellen om hun transport op te geven. Krijg dat per schip of trein maar eens voor elkaar!” C. Vreugdenhil Transport richt zich sterk op groupagevervoer. Daarbij komt het aan op een strakke planning en de kennis en deskundigheid van doorgewinterde chauffeurs. Die komen ook voornamelijk uit het Westland en zijn van origine vertrouwd met de groenten- en fruitwereld en weten van nature wat het belang van snelheid is bij het transport van deze waren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *