Auto & Technik Museum Sinsheim

Op maandag 3 juni 2013 ben ik eindelijk naar ‘Sinsheim’ geweest, iets wat al jaren zou maar er nooit van kwam, meestal omdat het simpelweg stiekem best wel ver weg is. Maar als je naar mijn schoonouders gaat ligt het direct langs de snelweg, dus op de terugreis naar het noorden konden we er mooi even langs. Ik dacht dat de mensen die zeiden dat je er minstens een dag voor uit moest trekken geen gelijk hadden, maar daarmee was ik mis. Door files onderweg kwamen we er pas om elf uur aan, en rond sluitingstijd waren we klaar. Ik zal wel heel eerlijk zijn: in eerste instantie viel het me een beetje tegen, met name de helft van het museum direct achter de hoofdingang. De interessantste voertuigen stonden vaak weggefrommeld half buiten het zicht achter andere vehikels. Overal stonden poppen voor (wat Hanna juist erg leuk vond in verband met het tijdsbeeld), dikke touwen overal zodat je nergens bij kan, en een algemeen gevoel dat de voertuigen zijn ‘vermoord’. Alsof je verwacht naar een dierentuin te gaan, maar een hal vol opgezette dieren in stapt.


Dit opgezette zwijn tussen de auto’s bevestigde dat beeld. Niet met varkentjes knuffelen, maar een slecht opgezet beest. In de andere hal was dat gevoel gelukkig een stuk minder. Dat rook ten minste naar auto’s, en was iets meer ruimte per voertuig beschikbaar, alleen dat de bordjes niet altijd kloppen stoorde zo nu en dan. Hanna had het WEL enorm naar haar zin, ik wilde eerder naar huis dan zij… Naast een museum is er ook van alles te doen. Er is een Imax bioscoop, je kunt orgels laten spelen, er zijn glijbanen en andere spelletjes en attracties in een speeltuin en ga zo maar door. Een korte samenvatting van de 1000+ foto’s die ik heb gemaakt volgt hier.


“Wildente” dragracer met eendenbody


Demag SdKfz 10


Breda artillerietrekker


Eén van de drie nog bestaande Mercedes-Benz tractoren. Nooit geweten dat Daimler vóór de MB Trac ook al tractoren bouwde!


Vliegtuig en speeltuin in één.


Naast de Concorde staat de Tupolev op het dak.


Maybach die na de Tweede Wereldoorlog is omgebouwd tot mobiele zaagmachine.


Veel Formule 1 wagens in het museum. Hier de Jordan waar Michael Schumacher zijn carrière op het hoogste niveau in begon.


De enige nog bestaande Dakar Fiat Panda van de eerste generatie.


Tot bestelwagen omgebouwde Rolls-Royce.


Lamborghini LM002


Snelste wagen met raketmotor ooit.


Fiat G-91R/3 Gina


Lauster prototype.


Vliegende Hanna

Update 2022: inmiddels ben ik al jaren samen met nog steeds deze zelfde vrouw, en bij vrijwel ieder bezoek aan mijn schoonouders pak ik het museum ook even mee. Meer artikelen over Technik Museum Sinsheim vind je hier, meer vanuit het zustermuseum in Speyer hier. Het museum heeft zichzelf flink verbeterd de afgelopen jaren en is anno nu gewoon helemaal bij de tijd.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *