MB Actros SLT zwaar transport trekker voor Ter Linden

Ter Linden Transport uit Doetinchem heeft recentelijk een nieuwe Mercedes-Benz zwaartransporttrekker in gebruik genomen. Deze Actros 4165 SLT 480 kW/650 pk van de huidige generatie wordt ingezet voor het transport van zware componenten van windmolens, zoals generatorhuizen.

Actros SLT met VIAB vloeistofkoppeling
De Actros SLT 4165 S 8×4/4 die Ter Linden Transport onlangs in gebruik nam is een vierassige trekker met aandrijving op beide achterassen. Voor extra wendbaarheid en minder slijtage van de banden zijn de voorste twee voorassen (negen en acht ton) gestuurd. De aandrijving wordt verzorgd door een krachtige V8-motor met 480 kW/650 pk. De Mercedes PowerShift automaat is uitgerust met een unieke VIAB (Verschleissfreies Integriertes Anfahr- und Bremselement) vloeistofkoppeling met geïntegreerde retarder. Deze techniek is eenvoudiger en lichter in gewicht en kan extreem hoge vermogens en koppels aan. De vloeistofkoppeling maakt gecontroleerd en slijtagevrij wegrijden en manoeuvreren mogelijk. De lock-up functie overbrugt de vloeistofkoppeling en voorkomt vermogensverliezen waardoor het rendement wordt verhoogd. Met de sterke retarder kan de Actros SLT slijtagevrij afremmen. In combinatie met speciale zwaartransport opleggers, bedraagt het maximale treingewicht 250 ton. Ter Linden Transport zal deze Actros SLT Europawijd in gaan zetten voor het vervoer van componenten van windmolens.

Ter Linden Transport
Hoewel men ooit begon als sleep- en bergingsbedrijf voor personen- en vrachtwagens, heeft Ter Linden Transport zich vanaf de jaren negentig sterk gespecialiseerd in het vervoer van windmolens. Het Doetinchemse bedrijf is door de jaren heen een speler van formaat geworden en vervoert jaarlijks ruim tweehonderd windmolens door heel Europa. Het vervoer over de weg van de onderdelen van een windmolen – masten tot 100 meter hoog, rotorbladen van wel 45 meter lang en generatorhuizen van meer dan 75 ton – vergt een maandenlange nauwkeurige planning. Daarom worden zaken als vergunningen, transportbegeleiding en eventueel politiebegeleiding door Ter Linden Transport verzorgd. Met de ingebruikname van de Actros werd de eerste Mercedes-Benz truck van het bedrijf aangeschaft. In goed overleg met bedrijfswagendealer Wensink Doetinchem werd gekeken naar de mogelijkheden van Mercedes-Benz in het zwaartransport. Omdat de vierassige Actros SLT trekker met de VIAB vloeistofkoppeling zich al in deze branche heeft bewezen, werd overgegaan tot de aanschaf.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *