Eerste Renault T serie voor transportbedrijf R. Nagel

Transportbedrijf R. Nagel B.V. is het eerste bedrijf in Nederland dat een Renault T heeft besteld. Het bedrijf was betrokken bij het uitvoerige testprogramma van Renault Trucks en zeer onder de indruk van de prestaties van de truck.

De eerste bestelde Renault T is een direct gevolg van het testprogramma van Renault Trucks. Erik Nagel: “Wij zijn sinds 2008 betrokken bij dit project. Het resultaat van al het werk van de ontwerpers van Renault Trucks is verbluffend. Zeker omdat er ook echt geluisterd is naar alle bedrijven die hebben meegewerkt aan het project. Als we opmerkingen hadden over bepaalde zaken, dan werden verbeteringen aangebracht. Ik zie nu in het productiemodel zaken die op die manier zijn ontstaan. Het is voor ons een enorme sprong voorwaarts. De ruimte in de cabine is uitstekend, het verbruik van de testtruck is beter dan de huidige generatie en daarnaast zijn er technisch zeer veel innovaties.”

Chauffeur Jochem Leemans is ook zeer enthousiast: “Ik heb in mijn loopbaan veel merken gereden, maar deze truck is echt super. Totaal anders, ook dan bijvoorbeeld de Renault Premium. Neem bijvoorbeeld de materiaalkeuze in de cabine. Alles is even robuust.”

Gespecialiseerd transport
R. Nagel Transport kent twee specialisaties, waarvan de belangrijkste nationale groupage distributie van luchtvracht is. Per dag worden er ruim 300 luchtvrachtzendingen bij de klanten van het bedrijf of bij luchtvrachtafhandelaren uitgeslagen en gegroupeerd in het eigen warehouse. Het nationale netwerk vult R. Nagel in met eigen trucks. Door het fijnmazige netwerk in Nederland kan adequaat gereageerd worden op veranderende situaties. De tweede specialisatie is distributie van levensmiddelen regionaal en nationaal. Het bedrijf werd genomineerd voor de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2011.

Het wagenpark van Transportbedrijf R. Nagel omvat zeventig trucks, waarvan er vijftig worden ingezet voor de luchtvrachtdistributie. Erik Nagel, directeur: “Wij vinden het belangrijk dat je investeert in de laatste stand van de techniek. Dat is ook de reden om over te gaan tot de aanschaf van deze nieuwe Renault T. We krijgen er een up-to-date Euro 6 truck bij in het wagenpark. Een visitekaartje op de weg.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *