Mercedes-Benz tractor

Dat Mercedes-Benz in het verleden tractoren heeft gebouwd weten veel mensen wel, de MB Trac op basis van de Unimog techniek staat nog vers in het geheugen natuurlijk. Maar onder de eigen naam heeft men in een ver verleden ook tractoren gebouwd.

Tussen 1926 en 1928 zijn er slechts 150 exemplaren van de Mercedes-Benz Muli OE gebouwd, daarvan zijn er nu nog 3 over, waaronder bovenstaand exemplaar wat in Technik Museum Sinsheim staat. Normaal had deze tractor 3 versnellingen vooruit en één achteruit, dit exemplaar had maar twee vooruit versnellingen. Op deze manier kon iedereen zonder rijbewijs er tot een snelheid van 5 kilometer per uur mee rijden. De 4240 cc ééncilinder motor levert 26 pk.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *