Terberg Techniek maakt relschoppers gruwelijk nat

Terberg TT 2223
Nu bij een aantal mensen de stoppen doorgeslagen lijken te zijn zien we de Terberg TT 2223 waterwerpers steeds vaker op straat (maar vooral in het nieuws). Deze werden op de RAI van 2005 voor het eerst aan het publiek getoond, toen nog met rode folie vermomd als crashtenders.
Terberg TT 2223
De voertuigen zijn niet gebouwd door Terberg Benschop, maar door zusterbedrijf Terberg Techniek in IJsselstein. De 420 pk sterke dieselmotor komt wel van Volvo. Dit D12-blok is gekoppeld aan een Powertronics automaat en drijft alle vier de wielen aan. De truck staat op twee 14-tons Sisu-assen en heeft een GVW van 23 ton. Verder is de auto uitgerust met trommelremmen en ABS. In de grote cabine is ruimte voor vier politie-medewerkers.
Terberg TT 2223
Met dank aan Jan Korte voor de foto’s!
Terberg TT 2223

2 Comments

  1. Paul Rademaekers 30 januari 2021 Reply
    • Alex Miedema 30 januari 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *