Terug in de tijd: 1896

Na de eerste bus was er een jaar later dan eindelijk de eerste vrachtwagen. Dit keer was het niet Benz, maar Daimler die er het eerst bij was! Wel grappig, dat deze beide pioneers later zouden fuseren (en dat de heren Daimler en Benz elkaar nooit in het echt hebben ontmoet!), maar goed, dat is meer voor de blog over 1926 nietwaar? Nu gewoon die eerste truck laten zien!

Natuurlijk werden er ook nog gewoon personenwagens gebouwd, zoals de Daimler vis-à-vis ‘Riemenwagen’….

….en Henry Ford zijn eerste auto, de Ford Quadricycle

Ford was niet de enige die een bedrijf begon… Wat te denken van Leyland (nog onder de naam Lancashire Steam Motors), Thornycroft, Léon Bollée en het Belgische Nagant? De beer is nu echt uit de kooi en niet van plan daar weer in terug te gaan…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *