Jagsttalbrücke


Het meest overheersende object in het landschap bij Widdern is de Jagsttalbrücke, het viaduct dat de 81 over de Jagst voert. Momenteel word hier aan gewerkt, omdat het geplande onderhoud in 2011 en 2012 niet afgerond kon worden door het slechte weer in die jaren. De brug houd de gemoederen in het kleine stadje flink bezig. Enerzijds is men blij dat men zomaar op de snelweg zit, maar het geluid wat er vandaan komt word minder gewaardeerd. Ik zelf heb er geen last van, een gehoorbeschadiging heeft zo zijn voordelen zullen we maar zeggen.

De brug is 900 meter lang, 80 meter hoog en 30 meter breed. De bouw begon in 1971 en werd afgerond in 1974. De compleet stalen brug is van het model „torsionssteifer einzelliger Stahlhohlkasten konstanter Bauhöhe mit orthotroper Fahrbahnplatte“. Het was de eerste volledig gelaste dalbrug van Duitsland.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *