Een Duitse ‘vijfasser’

Een systeem wat ik tot nu toe alleen nog van foto’s kende, en dan ook alleen nog van dit bedrijf, is de vierassige truck met enkelas kortgekoppelde kip-oplegger, waardoor een vijfasser ontstaat die binnen de Duitse wetgeving is toegestaan, waar dat normaal tot voor kort niet mogelijk was. De as van de oplegger wordt als de truck leeg is opgetrokken! De trekker is een DAF CF85, de oplegger een Meierling, Heyer heeft meerdere van zulke combi’s rondrijden.

Toen ik de truck in het vizier kreeg had ik het geluk dat hij achter me reed en er een stukje voor me een bushalte was. Snel de auto neergezet, een fietser tot stoppen gemaand (anders was ze precies in beeld geweest… Ze keek wel erg verbaasd.. Heb haar vriendelijk bedankt toen ik klaar was met foto’s maken ­čśŤ ) en de camera gereed gemaakt. Een foto zonder verkeer en op een bouwplaats was leuker geweest, maar ik ben al lang blij dat ik deze bijzondere combinatie nu op de foto heb!

Toen ik eerder op de dag bij de bietenfabriek stond zag ik een identiek broertje al van een afstandje passeren, toen deze zeer matige foto gemaakt, maar daar zie je wel goed de koppeling tussen as 2 en 3 zitten.

3 Comments

  1. Roger van Nispen 4 november 2013 Reply
  2. Roberto 4 november 2017 Reply
    • Alex Miedema 4 november 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *