Uit het archief: DHL

DHL is een internationale dochteronderneming van Deutsche Post DHL. Oorspronkelijk was DHL vooral actief als koeriersbedrijf voor de verzending van pakketten en brieven, tegenwoordig doet het bedrijf vooral ook aan contractlogistiek.

Het bedrijf werd in 1969 in de Verenigde Staten opgericht en is genoemd naar de drie oprichters Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn.

Deutsche Post, het moederbedrijf van DHL nam in 1999 het Nederlandse Van Gend en Loos over. Sinds het einde van het jaar 2002 is DHL voor 100% eigendom van Deutsche Post World Net (DPWN) en sinds 1 april 2003 wordt de naam ‘DHL’ ook gebruikt als naam voor zowel Van Gend en Loos als voor de twee al bestaande exprestransporteurs van DPWN, Danzas en Deutsche Post Euro Express.

In augustus 2005 kondigde Klaus Zumwinkel, de toenmalige CEO van DPWN, aan dat hij een bod had gedaan op het Britse logistieke bedrijf Exel PLC (niet te verwarren met Exel Aviation Group). In december werd de daadwerkelijke overname bekendgemaakt. Het bedrag dat ervoor werd betaald was het grootste bedrag dat DPWN ooit voor een overname had neergeteld. De ca. 125.000 werknemers van Exel zijn overgenomen door DPWN en vallen nu deels onder DHL.

DHL Bestaat uit 4 bedrijven: DHL Global Forwarding: Lucht en zeevracht DHL Freight: Palletvervoer DHL Express: Vervoer van pakjes DHL Supply Chain: De logistieke tak die als 3Pl opereert en al bovenstaande bedrijven bijeen brengt
DHL vervoert 40 miljoen kilo vracht en 2 miljard zendingen per jaar, met 76.200 voertuigen en meer dan 250 vliegtuigen. Bij het bedrijf werken wereldwijd ruim 530.000 mensen.

Tot zover wikipedia. Een ander illuster transportbedrijf dat nu onder de naam DHL werkt is het Zweedse ASG.


MAN ME


Iveco Daily


Mack Superliner, nog in de oude kleurenIveco EuroCargo


Opel Astra


MAN TGA


DAF CF


Vauxhall


Iveco Eurocargo


Mercedes-Benz Sprinter


MAN TGM


Ford Fiesta


Iveco Stralis


Opel Movano


Fiat Ducato


Scania R, Transport Bex


Scania R420, Sjoerd Ypma


Iveco Daily


Mercedes-Benz Sprinter


MAN TGX, Hahn & Reher


Mercedes-Benz Actros, STG

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *