Lange Lada Niva

De Lada Niva zie je zo nu en dan nog wel eens. De vijfdeurs Niva, de VAZ-2131, is heel wat minder bekend bij ons, toch waren er in 2010 maar liefst twee exemplaren in Nederland, ook nog beide bij hetzelfde bedrijf, Autobedrijf van Riel in Riel. De reguliere is nu bij een liefhebber, wat er met de ambulance gebeurd is? Geen idee, ik gok weer terug naar het oosten. De brancard was te kort voor mij, dus heb hem zelf maar niet gekocht, was anders wel een leuke camper geweest! Een nadeel van de 2131 is wel dat ze bij intensief gebruik nog wel eens de neiging hebben doormidden te breken, ze zijn namelijk gewoon gebaseerd op een doormidden gezaagde 2121 (de driedeurs versie). Van Riel heeft overigens een zusterbedrijf in Kroatië waar deze twee Niva’s vandaan kwamen.Duidelijk te zien dat er gewoon een stuk tussen is gezet.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *