De nieuwe Winnebago

Winnebago kennen we van de gigantische typisch Amerikaanse campers. Opvallend daarom deze camper die ik op ebay tegen kwam. Een Winnebago op basis van de grote Sevel bus! Bij ons word dit busje door Citroën, Peugeot en Fiat verkocht. Maar sinds kort is hij ook in de USA te koop, Fiat heeft nu een groot belang in Chrysler, Chrysler is het moederbedrijf van Dodge, en de bedrijfswagendochter daar weer van heet tegenwoordig Ram Trucks. Fiat en Chrysler hebben enkele modellen uitgewisseld, onder de naam ProMaster word de Ducato dus aan de andere kant van de grote waterplas verkocht! Mooi alternatief voor de Dodge Sprinter, die nu aldaar alleen nog door Freightliner verkocht word. Wat dan wel weer heel opvallend is, is dat Winnebago dit busje als basis voor een camper neemt! Zou dit typisch Europees concept aanslaan daar?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *