Volkswagen Golf I Bieber cabrio

Zoals jullie weten ben ik gek op aparte auto’s, het liefst omgebouwd. Conversies naar limousine, lijkwagen of ambulance, als er maar flink geflext en gelast word. In die categorie heb je natuurlijk ook cabrio’s, Bieber was in de jaren ’80 een bekende leverancier van cabrio-ombouwen, zie bijvoorbeeld hun folder. Je ziet ze niet vaak, maar in 2006 (Justin droeg toen nog luiers) kwam ik de Bieber-uitvoering van de Golf 1 tegen. Opvallend, die was af fabriek ook als cabrio leverbaar. Voordeel van de Bieber is het ontbreken van de bij de Golf nogal plompe rolbeugel. Totdat je de wielen in de richting van de wolken steekt, dan is dat ineens een nadeel overigens.

One Response

  1. G-J Dekker 9 september 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *