De limousine van Beatrix

Prinses Beatrix mag dan geen koningin meer zijn, ze heeft nog wel een hele serie nevenfuncties. Eén daarvan is dat ze beschermvrouwe is van Het Friesch Paarden-Stamboek. Dat was de reden dat ze gister (11 januari 2014) aanwezig was bij de hengstenkeuring in het WTC te Leeuwarden. (Over dat evenement later een blog) Nu ben ik niet zo’n monarch, het was puur toeval dat zij en ik er tegelijk waren, maar haar voertuig is wel heel interessant. Het is een Volvo S80, door Terberg verlengd (update: niet door Terberg maar door en ander bedrijf), gepantserd en nog een aantal dingetjes aan gedaan die blijkbaar staatsgeheimen zijn. Beatrix heeft in ieder geval een mooi bureautje achterin, zodat ze ook onderweg door kan werken. Haar chauffeur heeft voor een nooduitgang geparkeerd, maar dat is geen reden tot paniek, de hal waar dat een nooduitgang van is was gister niet in gebruik. Deze zelfde chauffeur werd er wat zenuwachtig van dat ik foto’s maakte, na een paar klikjes vond dat ik genoeg foto’s gemaakt had. Omdat ik geen zin had om moeilijk te doen heb ik het er maar bij gelaten, dus helaas niet zo veel foto’s.

2 Comments

  1. Mark 1 februari 2014 Reply
    • frank mulder 21 juli 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *