Astra HD9 8456 met RSP zandzuiginstallatie voor Blokland

Kwakernaak Bedrijfswagens heeft een tijd terug een bijzondere bedrijfswagen geleverd aan machineverhuurbedrijf Blokland BV uit Ter Aar. Het is een Astra HD9 8456 met een RSP zandzuiginstallatie. Daardoor is het mogelijk om grond, zand, bagger of grind op te zuigen in plaats van te graven. Dit wordt steeds belangrijker, omdat de grond tegenwoordig vol zit met allerlei kabels en leidingen. Door de grond weg te zuigen loop je niet het risico dat je bij werkzaamheden iets beschadigt.

Kocht Blokland eerder een Trakker met zandzuiginstallatie, nu is het een Astra geworden. Met een nog groter motorvermogen maar liefst 610 pk omdat de turbine die erop geplaatst ook groter is. Gijs Kwakernaak reisde samen met Frans Blokland voor deze aankoop zelf naar de fabriek in Italië om het voertuig helemaal af te stemmen op de eisen van Blokland. Astra is een dochterbedrijf van Iveco, speciaal voor het hele zware constructiewerk. Voor zover wij weten is het de enige Astra die er op dit moment in Nederland rond rijdt. Hij heeft de eerste maanden met een Astra grille rondgereden, de cabine was toen nog wit. Blokland wilde er echter een Iveco grille in. Die is er na een paar maanden ingezet, waarna de cabine ook werd gespoten in de kleur van Blokland.

Foto’s via Kwakernaak, info via Kwakernaak en Steyrman.

3 Comments

  1. Rick_Blaine 23 januari 2014 Reply
  2. jeroen 25 februari 2014 Reply
  3. jeroen 25 februari 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *