Terug in de tijd: 1954

In 1954 ontstaat De Meern, de tiende Elfstedentocht wordt verreden, de eerste atoom-onderzeeër wordt te water gelaten, Frank Sinatra wint de Oscar voor beste acteur, 11 april is de saaiste dag van de eeuw, de eerste Bilderbergconferentie word gehouden op initiatief van prins Bernhard, de Siamese tweeling Folkje en Tjitske de Vries wordt succesvol van elkaar gescheiden, Tolkien publiceert zijn Lord of the Rings. Heer in ‘ t Verkeer van Tobi Rix en zijn Toeteriks is een hit. Oprah Winfrey, Matt Groening, John Travolta, Johnny Kraaijkamp jr., Plastic Bertrand, Youp van ’t Hek, Margriet Hermans, Jackie Chan, Hans Liberg, Jerry Seinfeld, James Belushi, Ferd Crone, Bart Chabot, Anita Meyer, Huub Stapel, Pieter Storms en Herman Finkers worden geboren. De Waard Tranport koopt haar eerste Volvo truck, Miskolc krijgt comitaatsrecht


Berna


Jaguar D-typeChevrolet 3100


Mercedes-Benz 170


Horex Regina 400


Simca 9 Aronde

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *