Volvo FM met lichtgewicht kipper voor Netterden Transport

Onlangs heeft Netterden Transport B.V. uit Gendringen een Volvo FM met 11-liter motor en 410 pk in gebruik genomen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Paashuis. De combinatie heeft een speciale Fliegl lichtgewicht kipper die geleverd werd door BFK trailers B.V.

Netterden Transport is onderdeel van de Netterden Groep: een zand en grindwinningsbedrijf met vier locaties in Duitsland en drie in Nederland. Het bedrijf levert industriezand en grind in diverse samenstellingen.

“Het was onze wens om het combinatiegewicht zoveel mogelijk te beperken. Zodoende kunnen we per rit al snel twee à drie ton meer lading meenemen. We hebben dit bereikt door te kiezen voor een standaard 4×2 trekker en de lichte Volvo FM met 11-liter motor, Alcoa aluminium velgen en meerdere gewichtsbeparende opties”, verklaart Gep Snippe, transportleider van Netterden Transport. De Volvo FM is ondanks de gewichtstoename die wordt veroorzaakt door Euro 6, lichter geworden dan de Euro 5-variant.

Bovendien heeft de nieuwe truck een Fliegl oplegger van het type DHKA 390/27 Light. Deze aluminium kipper werd geleverd door BFK Trailers BV en heeft een inhoud van 27 m3. Het chassis van de oplegger is uitgevoerd in staal, maar is door zijn doordachte bouwwijze extra licht.

“Het lage eigen gewicht van deze combinatie was voor ons reden om voor Volvo Trucks en Fliegl te kiezen. Met dit nieuwe voertuig voldoen wij aan onze doelstelling om binnen de aanwezige mogelijkheden het maximale te doen op het gebied van milieu en efficiency”, concludeert Gep Snippe.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *