Sisu wil FAP overnemen


FAP 2640

Twee van de laatste exoten uit de Europese truckindustrie gaan samen, als het aan Timo Korhonen, eigenaar van het Finse Sisu ligt. Hij wil met zijn bedrijf het Servische FAP overnemen. Dan kunnen zowel de Sisu Polar trucks als onderdelen voor het defensie-programma, zoals assen, in Priboj gemaakt worden, waar de loonkosten een stuk lager liggen dan in Finland. Natuurlijk speelt ook het marktaandeel dat FAP in Rusland heeft mee, wat het voor de Finnen nog interessanter maakt de noodlijdende collega op de Balkan over te nemen. Onbekend is de invloed die Daimler op deze toenadering heeft. De Duitse marktleider levert aan zowel Sisu als FAP de motoren en cabine’s. Zodra er een regering in Servië is gevormd (er waren onlangs verkiezingen) kan deze haar handtekening zetten onder de overname om de deal rond te maken.

Sisu folder

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *