Een bijzondere Iveco-Magirus ladderwagen

Een illuster merk wat nog steeds voortleeft is Magirus, tegenwoordig is het de brandweer-afdeling van Iveco. In de jaren ’80 werd er een nieuw chassis ontwikkeld voor ladderwagens, met een voor het chassis geplaatste cabine. Bijzonder genoeg werd daar niet de club-van-vier cabine voor gebruikt, maar dezelfde cabine als voor de modellen met ‘neus’, maar dan uiteraard zonder motorkap. Meindert Acda spotte deze DLK (DrehLeiter mit Korb, draailadder met korf) in het historische centrum van Monschau. Deze DLK opbouw is ook al bijzonder, tegenwoordig kiest men toch vaak liever voor de iets flexibelere hoogwerker-opbouwen. Bouwjaar van het geheel is 2001.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *