Volvo FM 500 zwaar transport trekker ~ Altenburg

Half 2011 kreeg Altenburg beschikking over een Volvo FM500 voor het trekken van haar diepladers met heimachines. De truck heeft een door Terberg Techniek bijgeplaatste 10 tons hefbare as. Het maximale koppel van de D13C500 motor bedraagt 2500 Nm (1050-1400 tpm). De I-Shift heeft het Heavy Duty schakelprogramma, wat speciaal is toegespitst op zwaar transport. De truck is rondom luchtgeveerd. Naast de beide voorassen is ook de achterste as gestuurd, om het manoeuvreren op de vaak krappe bouwplaatsen te vergemakkelijken. Achter de is af-fabriek verlaagde cabine is een 850-liter brandstoftank en een gereedschapskist geplaatst.

Lang heeft Altenburg niet plezier gehad van deze truck, de zaken gingen minder en er werd veel verkocht. Deze Volvo is sinds september 2012 al weer van Brouwer Zwaar en Speciaal Transport B.V. uit Nieuwegein (zie de betreffende levens van blog). Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *