Scania Chimera: het nieuwe monster van Svempas

Zojuist is de Scania Chimera gepresenteerd, de nieuwste showtruck van de beroemde Zweedse berger en showtruckontwerper Svempas (Svempa Bergendahl). Hij is bedoeld als showtruck, maar dat wil niet zeggen dat er niets klopt van zijn snelle looks: de V8-motor levert 1.460 pk, hij sprint in 4,6 seconden naar 100 kilometer per uur.

Scania Chimera

De truck zal voor het eerst tijdens de truckshow van Interlaken (Zwitserland) aan het grote publiek getoond worden, van 27 tot en met 29 juni. Ontwerper Jan Richter wilde een truck bouwen die duidelijk op de toekomst gericht is. Vijf jaar geleden, bij de eerste schetsen, had men nog een retro-look voor ogen, maar dat werd aangepast om toch wat meer bij het huidige Scania-design aan te sluiten, zij het op een iets extremere manier.

Scania Chimera

Andere evenementen waat de truck te zien zal zijn, zijn onder andere het Truckstar Festival in Assen, (26&27 juli), Elmia Lastbil show in Jönköping (Zweden, 20-23 augustus), TRANPORTmessain Gardemoen (Noorwegen, 4 tot 9 september), Dyrsku’n Seljord (Noorwegen, 12 tot 14 september en Le Mans’ 24 Heures Camions (Frankrijk, 11 to 12 oktober).

Scania Chimera

De truck met P-serie cabine weegt 4,780 kilo, met name door het roestvrijstalen buischassis. Er is geplanned dat de motor nog verder opgevoerd wordt naar 2.190 pk. De V8 heeft zes turbo’s en is gekoppeld aan een Alisson 6-versnellingsbak.

Scania Chimera

Scania Chimera

Scania Chimera

Scania Chimera

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *