Beginnend truckfestival op circuit Zandvoort? – deel 2

Na lange voorbereidingen ging het vandaag pas echt los: de eerste (race)dag van de Formido Finaleraces. Het was vandaag dus niet meer alleen maar heel erg leuk en gezellig, er moest ook geracet worden! Bovendien waren de kissmissen nu natuurlijk van de partij.

Bij de tijdtrainingen waren er direct versnellingsbakproblemen voor Sascha Lenz, die daardoor geen tijd neer kon zetten en achteraan moest starten. Wim Groteboer gleed via een oliespoor de bandenstapel in, wat een rode vlag situatie opleverde. Groteboer was zonder grote schade gelukkig snel weer onderweg. Frans Smit viel op door op sierlijke wijze door de bochten te driften.

De start van de race was meteen al spectaculair. Zowel Sascha Lenz, Marco Donk als Werner Lenz wisten direct enkele posities te winnen. Werner wist daarbij van de derde plek door te stoten naar de eerste, een positie die hij niet meer af hoefde te staan. Maar denk nu niet dat hij het met gemak gewonnen heeft, Erwin Kleinnagelvoort had snellere rondetijden en zat hem letterlijk en figuurlijk op de hielen, bijgestaan door Cees Zandbergen. ‘Ome Wout’ wist na een mooie gevecht Marco Donk in te halen, die problemen met zijn intercooler had. Frans en Rody Smit vochten een stukje verder hun broerderstrijd op de baan uit, waarbij dan weer de een en dan weer de andere de beste Smit was. Pechvogel van de dag was Jos Scholten. Na een paar ronden deed de truck niks meer en moest hij hem uit laten rollen. Terug op het paddock bleek dat een gasleiding van slechts 6 millimeter gebroken was… De schade beperkte zich niet tot de auto, vanavond heeft Jos zijn pols gescheurd, waardoor hij dit weekend niet meer in actie kan komen. Tim van Drunen zal morgen optreden als vervangend coureur van de Kreeft-racetruck. Bijzonder sneu voor Jos, eerder dit jaar had hij op Assen laten zien enorme potentie te hebben, wat er dit weekend door domme pech niet uit komt.


Morgen, zondag 19 augustus, is de laatste dag van de finaleraces. De racetrucks zullen dan nog twee keer in actie komen. Dat zullen bijzonder spannende races worden, nog niemand is zeker van zijn eindpositie in het algemeen klassement, die morgen ook bepaald zal worden. Waar een enkeling zijn positie zal proberen te verdedigen, zal een meerderheid van het veld keihard de aanval ingaan om toch nog één of zelfs meer plekken in het klassement te winnen. Naast de races is er natuurlijk ook nog steeds de show op het paddock. Om 12:30 wordt dat helemaal speciaal, dan kan het publiek kiezen wie een jaar lang de titel ‘Miss Truckrace Battle 2015’ mag dragen! Komt dat zien, komt dat zien.

One Response

  1. Tom Megens 19 oktober 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *