Martha de Boer is Miss Truckrace Battle 2015


Ford Ome Wout

Naast mooie races was er dit weekend nog een hoogtepunt bij de Formido Finaleraces: De verkiezing van Miss Truckrace Battle 2015. Na voorrondes via de facebookpage van The Truckrace Battle waren er nog drie dames overgebleven: Annelies Hilhorst, Aritha van de Gruiter en Martha de Boer. De dames mochten de prijzen aan de coureurs uitreiken, maar hadden zelf ook de eindronde van hun competitie.

Voor flink toegestroomd publiek klommen de dames bij die eindronde één voor één op het dak van de trailer van Synergie, en moesten daarbij het publiek opjutten. De dame die de meeste decibellen door het publiek liet genereren, was de winnaar. De strijd was bijzonder spannend, maar winnares was Martha de Boer, werkzaam bij Spaansen. Zij geniet online ook enige bekendheid door de verhalen die ze elke week over haar avonturen onderweg schrijft onder de noemer ‘Geachte Shirley‘, waarbij Shirley de naam van de truck is. De tweede plek, met minder dan een haarlengte verschil, was voor Aritha van de Gruiter, die bij Land Transport een fraaie Volvo FH bestuurt. Een piepkleine fractie daar achter eindigde Annelies Hilhorst, die je onderweg tegen kunt komen met haar ‘pony’, een DAF CF85 met tanktrailer van Lootsma.

Alle drie de dames zijn in het dagelijks leven werkzaam als beroepschauffeur. Ze hadden hun trucks dan ook meegenomen, die een prominente plek op het paddock hadden. Ze hebben laten zien dat je best door de week op klompen kunt lopen en in het weekend op hakken. Maar ook op hakken staan ze hun mannetje: waar normaal op foto’s vaak het mooie meisje opgetild word, waren het juist de drie dames die spontaan Jan van Holland, coureur van Ome Wout optilden. Voor Jan wat kon zeggen zweefde hij al in de lucht en klikten de camera’s er op los.

Vanaf deze plek wil ik de dames bijzonder hartelijk bedanken, niet alleen voor hun deelname, maar ook voor de invulling daarvan. Jullie hebben het alle drie ontzettend goed gedaan. Naast mooi zijn jullie stuk voor stuk ook goed gebekt. Ik denk dat er niet drie betere dames op dat podium hadden kunnen staan, en hoop dat we jullie nog veel vaker terug gaan zien bij truckraces in de toekomst!


Martha de Boer


Aritha van de Gruiter


Annelies Hilhorst

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *