Formido Finaleraces 2014: race 2 op zondag


Mercedes-Benz Actros MP4
De laatste race van het jaar was direct degene met het meeste spektakel. In de tarzanbocht ging het direct na de start al mis, de baan werd geblokkeerd door een kluwen van trucks. Cees Zandbergen en Jan van Holland konden met lichte schade richtig herstart rijden, Frans Smit en Erwin Kleinnagelvoort vielen uit. Vooral voor Frans Smit was het een hele zure appel om doorheen te bijten. Niet alleen verloor hij daardoor de derde plek in het kampioenschap, waar hij op dat moment stond, nog erger was dat de truck aan alle kanten beschadigd was, hij is van meerdere kanten aangereden. Gelukkig krijgt het team erg veel steun van alle kanten (maar meer mag altijd!) en zijn ze momenteel keihard bezig om de truck toch nog klaar te krijgen voor de race in het Britse kampioenschap op Brands Hatch over twee weken.
DAF XF Euro 6
De familie Lenz speelde een slim spel na de herstart. Op het moment dat Werner Lenz op kop lag en Sascha Lenz tweede, kreeg Sascha een drive-through penalty. Op dat moment liet Werner Sascha voorbij en hield hij de rest van het veld op, zodat zijn zoon een voorsprong op kon bouwen. Daardoor kwam Sascha na de penalty als tweede, achter zijn vader die het gaspedaal inmiddels weer gevonden had, op de baan. Cees Zandbergen wist zich van achter ook weer naar voren te worstelen, zodat hij de derde plek bezette. De race eindigde net zo raar als hij begonnen was, Jan van Holland schoot rechtdoor in de Tarzanbocht en kwam in de banden tot stilstand. Een mooie vierde plek was er voor Rody Smit, op de voet gevolgd door Marco Donk, Jan van Holland (de positie op laatste keer start-finish lijn telt bij afvlaggen met rood) en Ferry van Drunen. Voor Wim Groteboer had de race niet langer hoeven duren, in de uitloopronde verloor wat stukjes van een band.Mercedes-Benz Actros MP4
Met drie overwinningen in het weekend kon de titel natuurlijk niet aan Werner Lenz voorbij gaan. Vanaf deze kant mijn hartelijke felicitaties! Het eindklassement:

Scania T164
Voor de statistiekfreaks onder ons tot slot nog het aantal punten per merk truck:
Scania: 1248
Mercedes-Benz: 809
Volvo: 559
Ford: 257
Renault: 161
Mercedes-Benz Axor MP2

Scania eigenbouw

Volvo F12

Volvo F12

Volvo F12

Volvo VM

Volvo VM

Ford Ome Wout

Scania eigenbouw

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *