Geachte Shirley, week 50


MAN Lady
Geachte Shirley, wat was het lekker he, die zondag, na de noeste arbeid gunden we onszelf een dagje dakgoot- en bankhangen. Whoe ik had het zelfs zo goed voor elkaar, dat ik een vriend van me zo gek had gekregen om voor me te koken. En zo zaten we ’s avonds met ze tweetjes op de bank aan de spare ribs. En een bakje ijs *smiley die grijnst* het is tenslotte zondag.

En ja, alsof ze het wisten, dat die gezellige zondag avond iets langer duurde dan eigenlijk de bedoeling was, belden ze maandag vroeg alweer op. Het strooien ging zo goed zondag, dat mochten we nog een keer laten zien. M’n ontbijt bestond die ochtend uit een dubbele kop thee met een sigaartje en wat krenten, maar gelukkig zat ik nog vol van de spare ribs en aardappeltjes en stoofpeertjes van gister. Gelukkig maar, want er stond ons een drukke werkdag te wachten. Na het strooien konden we meteen door, een vrachtje zand halen in Schagen, lossen in Purmerend, en…toen…aansluiten…in…de…file…naar…de…A7…toe. Pff wat ken het dan toch lang duren. Er was blijkbaar een ongelukje gebeurd ergens op het knooppunt A7/A8, en we hadden genoeg tijd om dat te googelen, want de file reed behoorlijk rustig. Maar goed, uiteindelijk zijn we wel bij het bootje aangekomen, ff ruim een uur later dan eigenlijk de bedoeling was. Heel lang zijn we daar dan ook niet meer bezig geweest, gelukkig was er een collega alvast begonnen. En zo konden we daarna vrij snel weer terug naar Purmerend, met korrel. Ja het was een mooi dagje, mooi weer, mooi uitzicht in de vorm van een uitgebouwde Mazda RX8, dat zie je toch niet vaak, mooie muziek in de vorm van The Knack met My Sharona. Ja dat zijn van die dingen, die slepen je dan weer de dag door. En net als je aan het einde van die dag bent weggezakt in je remslaap, bellen ze weer voor een rondje strooien. *smiley met het schaamrood op de kaken* blijkbaar was het geen fijne droom, het schijnt dat ik de telefoon niet erg vriendelijk opnam. Nouja, dan met de zwaailampen aan nog maar even een rondje in de disco auto, lekker met de Spice Girls en 2Unlimited, ja zo zijn we uiteindelijk toch nog tevreden huiswaarts gekeerd.

Dinsdag begon een stuk beter. Weer een bootje leegrijden, maar vanwege de ploegendiensten beginnen ze daar pas om 8:30 mee, dus konden we uitslapen. Heerlijk na zo’n kort nachtje. En ach, die paar uurtjes slaap, wie maakt zich daar druk om, als je met je zonnebril op je neus door de prut loopt te banjeren. Nadat het bootje leeg was, mochten we nog even wat klusjes doen, zo hier en daar. Niet alleen kwamen we een sjieke blauwe Nissan GT-R tegen, in het wild in Amsterdam Westpoort, ook zijn we bij de stallen van de bereden politie geweest. Mooi spul hoor, netjes voor elkaar, daar ken je wel een aardig ponykampje vieren. Maar stiekem was ik wel opgelucht toen we zonder problmen het hek weer uit konden rijden.

De woensdag begon stormachtig. De zonnebril die gister nog nodig was, hoefde ik nu niet op te doen, want die zou zo van me neus waaien. We begonnen weer met een vracht zand van Schagen naar Purmerend, en net als maandag was er weer een beetje file. Gelukkig werden we tijdens het rollen, aansluiten en afremmen opgevrolijkt door, wederom, een Nissan GT-R, een grijze dit keer. Maar dat zie je haast niet in het schemerduister. Net zoals de Angel Eyes van BMW, hebben de dubbele rode ronde achterlichten van de Nissan een welhaast hypnotiserende werking. Gelukkig waren er een aantal auto’s die ons via de vluchtstrook passeerden, zodat we op tijd op de hoogte waren van de afrit die eraan zat te komen. En daarna konden we weer richting Amsterdam, om weer een bootje leeg te rijden. Nog even en je kan het zelf doen, hoef ik alleen nog maar in te stappen om de radio wat harder te zetten. Na het bootje werkten we nog een stapeltje bonnen weg, poeh we waren zo lekker bezig, ik heb zelfs nog even je kleppen gesmeerd tussendoor. Weer een leermoment voor mij: als het waait, bind dan je haar vast. Nog voor ik kans kreeg om ergens een knijpie vet op te smeren, zat m’n haar al vastgeplakt *smiley die zit te stoeien in een spinnenweb* Ja nu ga jij natuurlijk zeggen dat ik het beter ’s middags op de zaak had kunnen doen, maar ik wist niet dat we die kant nog opgingen, en ach, achteraf kijk je een rund in z’n rectum. ’s Avonds was Gooische Vrouwen nog op tv, maar ik was er zo mee aan, dat ik zonder te kijken m’n bedje in ben gekropen. Tja mischien werk ik dan toch wel iets te lang tussen de kerels…

In tegenstelling tot de stapel bonnen en de ritjes kriskras door Noord Holland van gister, was de donderdag rustig, met maar 1 bon, en ritjes kriskras van Amsterdam naar Haarlem. Samen met een inhuur auto, met een chauffeur die normaal gesproken op een afgesloten terrein ergens tussen Beverwijk en IJmuiden rijd, maar gelukkig wist ie vrij snel z’n weg te vinden in het altijd gezellige, drukke, totaal onlogisch ingedeelde Amsterdam. Ja dit klussie hadden we al eens eerder gereden, en de slopers zijn er al ffies bezig, dat was de buurvrouw ook opgevallen. Die was zo te spreken over de gang van zaken, dat ze een taart langs kwam brengen *smiley met poedersuiker in z’n gezicht* wat hebben we dan weer een mazzel he snoes! Vandaag kwamen we voor de verandering geen Nissan GT-R tegen. Wel een 370Z, ook een mooi ding. En nog iets mooier: een Mercedes Benz SL63 AMG. Wauw wat een bak. Wat zou ik daar graag nog eens in willen zitten. Maar niet op de manier zoals het nu bijna gebeurde. Terwijl wij lekker op de rechterbaan ons ding aan het doen waren, kroop hij nog even snel in het gaatje voor ons, omdat ie zonodig na de tunnel de afrit moest hebben. Erg jammer, ik had liever gehad dat ie ons volgas voorbij was gebruld. Desnoods halfgas. Dat klinkt zoveel lekker dan wanneer jij de motorrem moet gebruiken om ruimte te houden tot die heerlijke kont voor je.

Vrijdag was een dag van de leuke opvallertjes. Niet alleen hadden we een mooi ritje, tussen de visserijen vandaan via snelweg en binnendoor weggetjes naar een camping tussen de bomen, ook was het nationale laat-je-pony-loslopen-dag. Zo troffen we een gele Ford Mustang cabrio van het vorige type, een rode-met-witte-racestrepen en een zwarte van het nieuwe type, en later nog eens een knalrode van het vorige type. Ook was er het bericht op de radio, dat jongeren minder op veesboek zitten. Er is een daling van zo’n 6%. Betekent dit dat jongeren wijs worden? Dat ze weer op zoek gaan naar echt contact, in plaats van het vluchtige oppervlakkige vrienden-zijn via internet? Nee. Op instagram is een stijging te zien van het aantal jongeren die zich daar aanmelden. Jongeren worden blijkbaar luier, en willen niet eens meer de moeite nemen om iets te lezen, en beperken zich daarom tot plaatjes kijken. Het werd al vrolijker toen het nieuws kwam dat Peter Heerschop nog 2 jaar bij radio 538 blijft, om daar elke vrijdag z’n column voor te lezen. Wat een geweldige kerel, wat een geweldige bochten in zijn gedachtegang, en wat kan ie dat heerlijk vertellen. En het werd nog leuker toen er een instructeur instapte, voor een lesje automaat-rijden. Of beter gezegd, uitleg van iemand die verstand heeft van het technische gedeelte van de auto, en mij dat zo probeerde uit te leggen, zodat ik jouw techniek nog beter kan uitbuiten. Ik bedoel misbruiken. Ik bedoel gebruiken *smiley die grijnst* Wel mooi om te horen dat ik als meisje zijnde blijkbaar toch wel gevoel heb voor die techniek, zoals ik de sperren inschakel en aan het stuur weet te draaien. Ja dat mag je gerust weten snoes, toen zat ik wel even te blozen. Tuurlijk, iedereen die je in zo’n auto zet kan de zandbaan inrijden, maar nu heb ik toch weer iets beter geleerd hoe we daar zonder al te veel schade en gekkigheid ook weer uit kunnen komen. Ik kan haast niet wachten tot de volgende zandbaan zich weer aandient!

Maar eerst gingen we zaterdag nog even naar de garage. Om het strooien helemaal vlekkeloos te laten verlopen, had jij nog 1 stekkertje nodig, en die hebben ze er netjes even opgeflanst. Mooi een beetje studderen, smerige dingen doen, monteurs van het werk houden, je kent het wel. Daarna was het tijd voor de boodschappen. Even hier kijken, even daar wat geld uitgeven, lekker hoor, zo’n winkelcentrum waar je van fruitgeur naar kaasgeur naar vleesgeur naar boekhandel wandelt. ’s Middags nog op visite geweest bij een ex-collega, en daarna was het tijd om te gaan chillaxen. Eten bij de ouders, samen met zus, zwager en goede vriend, en daarna gezell…. Nee niks uitgebreid tafelen. Net voordat de pannen op tafel werden gezet, ging de telefoon weer, en mochten wij nogmaals ons kunstje vertonen. Gesteund door, ja, door wie eigenlijk? Is dat m’n tweelingzus? Of is dat een hologram? Nouja we hebben in ieder geval een paar strooicollega’s aan het twijfelen gemaakt of ze toch niet wat minder moeten drinken. En na alle gezelligheid op het steunpunt, was het tijd om thuis nog even op de bank te hangen, en het laatste stukje van een zeer spannende film te zien. Jammer dat de Mini nog steeds niet is verkocht, maar gelukkig was er nog wel wat chips waar m’n naam op stond.

Blijf jij nog een dagje in het zonnetje staan? Geniet maar lekker van de warmte, mischien moeten we vnavond wel weer op pad. En anders duiken we morgen vol goede moed en adviezen weer het zand in. Fijn weekend snoes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *