Uit het archief: Meindersma Metslawier

De reden om Meindersma Metslawier voor het voetlicht te halen? Heel simpel: omdat ze zowel nu als in het verleden met mooi materieel werk(t)en!

DAF 95 De reden om Meindersma Metslawier voor het voetlicht te halen? Heel simpel: omdat ze zowel nu als in het verleden met mooi materieel werk(t)en!
DAF 95.
DAF 3300 De reden om Meindersma Metslawier voor het voetlicht te halen? Heel simpel: omdat ze zowel nu als in het verleden met mooi materieel werk(t)en!
DAF 3300.
DAF 95 De reden om Meindersma Metslawier voor het voetlicht te halen? Heel simpel: omdat ze zowel nu als in het verleden met mooi materieel werk(t)en!
DAF 95.
MAN TGS 1st gen De reden om Meindersma Metslawier voor het voetlicht te halen? Heel simpel: omdat ze zowel nu als in het verleden met mooi materieel werk(t)en!
MAN TGS 1st gen.
MAN TGX 1st gen De reden om Meindersma Metslawier voor het voetlicht te halen? Heel simpel: omdat ze zowel nu als in het verleden met mooi materieel werk(t)en! Metslawier (Fries: Mitselwier) is een terpdorp in de gemeente Dongeradeel, provincie Friesland . Het ligt ten noordoosten van Dokkum, en heeft ongeveer 920 inwoners (2007). Metslawier was de hoofdplaats van de gemeente Oostdongeradeel, tot die bij de gemeentelijke herindeling van 1984 opging in de gemeente Dongeradeel. Metslawier kende vroeger drie states. Eén km ten noorden van het dorp lag de belangrijkste: Ropta State. Op de terp, direct ten westen van de Hervormde Kerk lag Unia State met een gracht rondom. Ten zuidwesten van de kerk lag Wibalda State. Van de states is niets overgebleven. Een deel van Metslawier is een beschermd dorpsgezicht, een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Friesland. Metslawier telt acht rijksmonumenten. De predikant en een van de eerste filosofen van de Verlichting Balthasar Bekker is geboren in Metslawier.
MAN TGX 1st gen.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *