Ten Damme Meddo kiest Volvo FM

Ten Damme Meddo BV is specialist in het verwerken van houtvezels en houtsnippers tot kwalitatief uitstekend bodemstrooisel. Voor het transport zijn onlangs twee nieuwe Volvo FM 460 6×2 bakwagens aan hun wagenpark toegevoegd.
Ten Damme Meddo Volvo FM 4th gen Ten Damme Meddo
“Voor ons transport hebben we vooral gekeken naar het comfort voor de chauffeur. De Volvo FM met de Globetrotter-cabine voldoet ruimschoots aan de eisen die we hiervoor hebben. De truck is in nauwe samenwerking met Paashuis gespecificeerd voor een optimale inzetbaarheid.” Aldus directeur Henk ten Damme, die samen met zijn broers Johan en Willie het bedrijf leid.

De twee Volvo FM 460 6×2 bakwagens worden hoofdzakelijk ingezet in Nederland en in Duitsland. Zij leveren bodemstrooisel aan rundvee-, varkens-, paarden- en pluimveebedrijven. De truck heeft een Globetrotter cabine, een Electro hydraulisch gestuurde naloopas en een zware vooras van 9.0 ton, wat het totale GVW brengt op 28 ton. De truck is wendbaar en perfect geschikt voor deze activiteiten.

De chauffeurs van Ten Damme zijn erg enthousiast over de twee nieuwe trucks. Ze zijn vooral vol lof over de ruimte en het comfort in de cabine: “Alles zit op een logische plek en binnen handbereik”, ook zijn we heel erg tevreden over het gebruik. Paashuis Bedrijfswagens is bovendien een garage met fijne mensen, de service is echt super”.

Houtvezelbedrijf Ten Damme Meddo verhuist een deel van de productie naar bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo. Daar wordt vanaf eind januari houtvezel uitgezeefd en verpakt. De hal is in aanbouw. De verplaatsing van de productie is het gevolg van een brand die 18 april van dit jaar in het familiebedrijf aan de Geldereschweg in Meddo woedde. De productiehal waarin houtvezel werd verwerkt, werd verwoest. “Op de Laarberg komt alles wat afgebrand is. Daar gaan we houtvezel uitzeven en verpakken”, zegt Henk ten Damme. De broers blijven ook in Meddo actief. Daar wordt de verbrande hal weer opgebouwd. “Houtige biomassa is een andere tak van ons bedrijf. Die productie blijft in Meddo.”

Ten Damme is een uniek familiebedrijf dat in 1979 is opgericht door Jan ten Damme. In 2012 namen zoons Henk, Johan en Willie de bedrijfsvoering over. Samen met hun medewerkers verwerken zij houtvezels tot zaagsel, houtvezel, biomassa en pellets voor uiteenlopende toepassingen.

One Response

  1. Tom 17 december 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *