MAN-handleiding voor het trainen van hulpverleners

MAN draagt bij aan snelle en veilige hulp bij ongevallen. De truck- en busproducent heeft handboeken en video’s gemaakt vol waardevolle informatie voor hulpverleners en reddingsteams. In deze handboeken en video’s worden verschillende procedures en details belicht die van belang kunnen zijn bij de hulpverlening aan bijvoorbeeld inzittenden van touringcars en stadsbussen.
MAN buschassis
De handleidingen bieden ondersteuning tijdens trainingen voor hulpverleners en zijn het resultaat van de samenwerking tussen MAN en Weber Rescue. Als producent van hydraulisch gereedschap voor het ‘openknippen’ van gecrashte voertuigen was Weber de aangewezen partij om mee samen te werken.
MAN buschassis
In de handleiding worden reddingsoperaties stapsgewijs doorgenomen. Ook komen de verkenning van de situatie en het fixeren van het voertuig aan bod. Bovendien wordt er uitleg gegeven over het maken van gaten in cabines, het veilig verwijderen van ruiten en wordt het gebruik van hulpverleningsgereedschap gedemonstreerd.
MAN buschassis
Reizen per bus is nog altijd een van de veiligste vormen van transport. Maar uiteraard blijft specialistische ongevalkennis essentieel. Zo is het belangrijk te weten hoe hulpverleners zich toegang kunnen verschaffen tot de plaats van het ongeval, hoe motoren moeten worden afgezet, en hoe een bus kan worden gelift.
De hulpverlenershandleiding voor MAN-bussen belicht scenario’s waarin een bus nog overeind staat en waarin hij is gekanteld. Tevens wordt informatie geboden over diverse aandrijvingsvormen en de omgang hiermee in het geval van een noodsituatie.
MAN buschassis
De handleidingen voor zowel trucks als bussen zijn te downloaden als digitaal handboek of video via asp.mantruckandbus.com. Registratie is hierbij niet nodig.

One Response

  1. Dirk Van Besauw 24 december 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *