Mercedes-Benz Arocs als wegdekreiniger

Van Campen Ecotechniek BV uit Leusden leverde recent een BROCK wegdekreiniger aan Huiberts-Adams uit Broek op Langedijk. De wegdekreiniger is door BROCK Kehrtechnik GmbH op maat gemaakt en opgebouwd op een Mercedes-Benz Arocs chassis. Kenmerkend voor de Arocs wegdekreiniger is de zeer lage emissie vanwege de schone Euro 6-motor en de hydrostatische aandrijving van de opbouw.
Mercedes-Benz Arocs
De keuze voor het chassis viel op de Mercedes-Benz Arocs 1842 vanwege de relatie van Huiberts Adams met het merk. Het volledige wagenpark van het bedrijf is geleverd door Mercedes-Benz dealer Gomes Warmerhuizen. Hans Adams van Huiberts-Adams: “Mercedes-Benz ontwikkelt in onze ervaring gewoon bijzonder goede auto’s. Daar komt bij dat we zeer te spreken zijn over de dealer. Wat er ook is: we worden à la minute geholpen. Ook de begeleiding in dit traject was goed. We hebben de Arocs nu kort in gebruik en zijn onder de indruk. De truck rijdt uitstekend. Ik kan wel zeggen dat de chauffeur bijzonder content is met zijn truck.”

De Arocs wegdekreiniger wordt ingezet in het wegenonderhoud, bijvoorbeeld om het wegdek te reinigen en klaar te maken voor een nieuwe laag asfalt nadat de oude laag asfalt is verwijderd. De wegdekreiniger spuit onder een druk tot 300 bar water op de te reinigen ondergrond, om het vervolgens weer op te zuigen. De Arocs wordt tevens ingezet wanneer bijvoorbeeld een marktplein grondig gereinigd dient te worden. Vanwege de combinatie van de schone Arocs Euro-6 motor en de hydrostatische aandrijving van de wegdekreinigingsopbouw is de truck zeer geschikt voor binnenstedelijke omgeving en voor inzet op de Maasvlakte 2. Sinds 2012 verzorgt Huiberts-Adams in onderaanneming van Boskalis het vegen en de onkruidbestrijding van de infrastructuur van het Europoort gebied in Rotterdam. Verder wordt de wegdekreiniger ingezet bij het asfaltonderhoud.

Huiberts-Adams houdt zich bezig met straatreiniging, rioolservice en grond- weg- en waterbouw werkzaamheden. Met een wagenpark van tien zuigveegauto’s verzorgt het voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland, bedrijven en particulieren, zowel grote als kleine opdrachten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *