APTS is gestopt

Eind november 2014 al, maar ik kom er nu pas achter…. Het persbericht van de VDL Groep:

Advanced Public Transport Systems B.V. (APTS) te Helmond heeft per 25 november 2014 haar activiteiten beëindigd. Het bedrijf, dat hoogwaardig openbaar vervoer systemen ontwikkelt, is de laatste jaren geconfronteerd met diverse verliesgevende projecten in onder meer Frankrijk en Italië. Betaling voor deze projecten is gedeeltelijk uitgebleven en er spelen diverse technisch/commerciële discussies. Omdat er geen zicht is op verbetering van deze situatie op korte dan wel middellange termijn, zagen de aandeelhouders zich genoodzaakt de activiteiten te beëindigen. Bij APTS werkten 15 medewerkers.

Voor de medewerkers van APTS wordt in overleg met de curator een passende oplossing gezocht. Zo zal worden gekeken of het mogelijk is om de medewerkers een functie aan te bieden bij VDL Bus & Coach.

APTS is in 1998 opgericht als een samenwerkingsverband tussen Berkhof Jonckheere Groep, BOM, BOVA en SIMAC met als doel een hoogwaardig openbaar vervoer concept te ontwikkelen. Daartoe is de Phileas ontwikkeld. De Phileas is een tram op luchtbanden, voorzien van een elektronisch geleidingssysteem. Er rijden APTS Phileas voertuigen in Eindhoven, Istanbul en Douai. Huidige aandeelhouders van APTS zijn: Berkhof Jonckheere Groep (70%), Simac (18%) en BOM (12%).

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *