DAF CF 370 veegmachine voor P.C. van der Wiel


DAF CF Euro 6
Als uitbreiding op het bestaande machinepark schafte P.C. van der Wiel B.V. uit Beinsdorp deze maand een nieuwe veegmachine/wegdekreiniger aan. Truckland Noord-Holland verzorgde daarbij de advisering en levering van een rechtsgestuurde Euro 6 DAF CF 370 FA 4×2 met 6-traps automaat en slaapcabine. Deze geldt als basis voor de multifunctionele Brock SL 280K/2 Jumbo S opbouw, geleverd door Van Campen Ecotechniek uit Leusden.
DAF CF Euro 6
Met het oog op de toenemende milieueisen in stedelijke gebieden en bij opdrachtgevers neemt familiebedrijf P.C. van der Wiel B.V. het eerste Euro 6 voertuig in gebruik. Directeur Marc van der Wiel: “In overleg met onze leveranciers kwamen wij uit op de DAF CF met een 370 pk Euro 6 motor, gekoppeld aan een 6-traps automaat en motorstop na stationair draaien. Dit 4×2 chassis heeft een 9-tons vooras, rechtse besturing, een slaapcabine met automatische temperatuurregeling en een koelkast. Daarmee bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om tijdens wachttijden nog wat extra rust te pakken. Bij de samenstelling van het chassis is al zoveel mogelijk rekening gehouden met de opbouw: Een Brock SL 280K/2 Jumbo S veegmachine/wegdekreiniger met extra watertank van 2.500 liter. Daarmee hebben wij in de opbouw zelf al 4 kuub aan schoon water beschikbaar en voor de vuilopslag is 7 kuub beschikbaar. Aan de voorzijde is een naar links en rechts werkende brede Burtec rolbezem gemonteerd. Bijzonder is dat de achterste reinigingsbalk pneumatisch tussen de 150 en 200 mm naar links en rechts kan verschuiven. De zuigmonden en sproeiers komen hierdoor nog dichter bij het werkoppervlak, zonder dat de wielen van het voertuig de daar liggende stoep- en freesrand raken. Deze machine werkt met een druk van maximaal 240 bar en is daarmee prima inzetbaar voor hogedrukreinigen van vervuilde weggedeelten, waaronder de verschillende ZOAB soorten, voorbereidende werkzaamheden bij het asfalteren of markeren. Voor het verwijderen van oliesporen en andere calamiteiten zorgt de aangebrachte zeepinstallatie. Naast de genoemde voorbezem, de slim gemonteerde hogedruk nozzle’s en zuigmonden is op de achterzijde ook nog een extra zuigpijp aangebracht. Voor de traploze aandrijving tijdens de werkzaamheden zorgt een hydrostaat. Een systeem met drie camera’s bewaakt aan voor-, zij- en achterkant de veiligheid, in combinatie met een achteruitrijsignalering die zich qua volume aanpast op het toerental en de geluidsproductie van de machine. Aanvullend daarop hebben wij gekozen voor een radar safety scan die los van de camera, het geluidsignaal en de eventuele vervuiling van de sensoren het gebied achter het voertuig scant op eventuele obstakels”, aldus Marc van der Wiel over zijn nieuwste aanwinst.
DAF CF Euro 6
P.C. van der Wiel B.V.
Het sinds 1969 bestaande familiebedrijf P.C. van der Wiel B.V. telt 60 werknemers, heeft een breed palet eigen machines, waaronder grasmaaiers, onkruidborstelmachines, winterdienstvoertuigen, bedrijfswagens met open laadbak, dichte bussen, oprijwagens, veegmachines, vacuümwagens, hogedrukwagens en kolkenzuigers in verschillende afmetingen. Het bedrijf werkt zowel voor gemeenten, particulieren en bedrijven waaronder de horeca en wegenbouw. P.C. van der Wiel B.V. heeft KIWA Certificering ISO 9001, BRL K10014 en VCA/VGM Checklist Aannemers.
DAF CF Euro 6

DAF CF Euro 6

DAF CF Euro 6

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *