Toenemende belangstelling voor Regiodistributie van Peeters

Steeds meer verladers en vervoerders kiezen voor Regiodistributie van Peeters Vervoercentrale in Amsterdam. Niet alleen Nederlandse ondernemers, maar inmiddels ook het Duitse ILN – International Logistic Network- maken gebruik van de mogelijkheid om met een enkele drop bij het crossdockcentrum aan Gyroscoopweg in Amsterdam Westpoort de zendingen voor levering op dezelfde dag te lossen. Aanvankelijk ging het daarbij om het traditionele verzorgingsgebied met de postcodes 10 t/m 21, maar met de recente uitbreiding naar de postcodegebieden 22 t/m 25 en 34 t/m 39, omvat de dienstverlening nu Noord- en Zuid-Holland (tot aan Den Haag) plus Utrecht en groeit nog iedere dag.
Smith Electric Newton
Ruim tien jaar geleden startte Peeters Vervoercentrale met deze duurzame manier van logistieke distributie. In die tijd richtte men zich vooral op Amsterdam en overige binnensteden in Noord Holland. “Dagelijks reden er toen voertuigen van vele logistieke dienstverleners en leveranciers naar de binnenstad, om daar een of enkele zendingen te bezorgen. Wij zijn daar ingesprongen en boden de mogelijkheid om al die goederen die bij ons voor 7 uur in de ochtend werden aangebracht, nog op dezelfde dag af te leveren. Op die manier konden wij routes inplannen en de vervoersstromen richting de binnenstad verdikken. Ontvangers kregen meerdere zendingen in een keer geleverd en vervoerders verloren geen kostbare tijd met stops in de stad. Om daarbij ook het duurzaamheidsaspect te vergroten, gebruiken wij voor de stadsroutes al langer twee 100% elektrische vrachtwagens”, legt Frits Peeters uit.
Smith Electric Newton Peeters
Vanuit het succes van deze stedelijke distributie ontstond tien jaar geleden het plan om dit concept voor de gehele provincie Noord-Holland uit te rollen. Peeters vervolgt: “Ook daar bieden wij sindsdien een Same Day Delivery service aan in de postcodegebieden 10 t/m 21. Naast leveringen in de binnensteden verzorgden we die in de gehele provincie Noord Holland. Klanten stopten toch al bij ons crossdockcentrum en konden op deze manier hun stop beter benutten door meer zendingen te lossen. Het succes van dit dagelijkse netwerk bracht ons op het idee om het uit te breiden naar de postcodegebieden 22 t/m 25 en 34 t/m 39. Wanneer wij ’s ochtends voor 7.00 uur de goederen in huis hebben, kunnen wij ook daarvan de bezorging op dezelfde dag verzorgen. Ongeacht of het om stukgoed, pallets of ADR-goederen gaat. Daarbij zien wij dat zendingen steeds kleiner worden, waardoor het volume per stop afneemt. Bestellingen worden ook steeds frequenter geplaatst, omdat winkels geen voorraden meer aanhouden en dus vaker geleverd willen krijgen. Daarbij zien wij het aantal “just in time” leveringen toenemen en dat maakt het voor vervoerders ‘van buiten’ ook steeds lastiger om deze gepland te krijgen. Tel hierbij op dat vele steden in onze regio (o.a: Den Haag, Utrecht, Leiden, Hoorn, en Amsterdam) steeds minder toegankelijk worden door congestie en venstertijden. Peeters Vervoercentrale is op deze manier in één stop een “oplossing” voor deze problemen!”, aldus Frits Peeters.
Smith Electric Newton
Hij vervolgt: “Sindskort is daar het totale pakket van en voor het Duitse ILN Netwerk in deze gebieden bijgekomen. Zij leveren de zendingen in Amsterdam aan en nemen de door ons opgehaalde goederen voor Duitsland mee als retourvracht, om deze via hun Duitse netwerk te bezorgen. Ook hiermee verdikken deze goederenstromen met alle voordelen van dien.”
Smith Electric Newton
Om deze logistieke uitdaging iedere dag opnieuw aan te kunnen, beschikt Peeters Vervoercentrale over een vaste eigen basisvloot met moderne elektrische, Euro 5 of Euro 6 bakwagens voorzien van laadklep en pompwagen. Daarnaast beschikken zij over een grote flexibele schil met soortgelijke voertuigen, waarvan de regie en planning bij Peeters Vervoercentrale liggen. Zij bepalen rond 4 uur in de nacht hoeveel zendingen er gebracht en gehaald moeten worden en op welke tijden dit moet gebeuren. Op basis hiervan komen de ritten-en voertuigplanning voor die dag tot stand. In de basis is deze dienstverlening van maandag tot en met vrijdag beschikbaar, maar op verzoek van opdrachtgevers rijden er inmiddels ook de nodige voertuigen op zaterdag.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *