16x Mercedes voor Van Zaal

Van Zaal Transport B.V. uit De Kwakel heeft de afgelopen week de sleutels van de laatste zes Mercedes-Benz trucks in ontvangst genomen. De Actros Fuel Duel die bedrijfswagendealer Biemond & van Wijk vorig jaar in de vloot mee liet rijden, toonde een uitstekende kilometerkostprijs aan. Dit resulteerde al snel in de order van vijftien Actros trekkers en een Antos bakwagen
Mercedes-Benz Actros MP4
Overtuigende Fuel Duel
De demo-inzet tijdens de Fuel Duel duurde ca. twee weken waarin bijna 6.000 kilometer werd afgelegd. De Actros trekker bleek daarin ruim 10 procent zuiniger dan het gemiddelde truck in het wagenpark. Toch was de aantrekkelijke TCO (Total Cost of Ownership) voor eigenaar Merijn van Zaal niet de enige reden om een order te plaatsen bij Mercedes-Benz. “Een klik hebben met de persoon aan de andere kant van de tafel, vind ik net zo belangrijk. Het gaat in ons werk niet alleen om de auto’s. Ik had gewoon een heel goed gevoel bij Biemond & van Wijk.”
Mercedes-Benz Actros MP4
Eerste zestien Mercedes-Benz trucks
Deels ter vervanging en deels ter uitbreiding werd bij Biemond & van Wijk een order geplaatst voor de eerste zestien Mercedes-Benz trucks in het wagenpark. Tien Mercedes-Benz Actros 1836 LS trekkers, vijf Actros 1840 LS trekkers en een Antos 1836 bakwagen werden deels via de Mercedes-Benz leasemaatschappij CharterWay aangeschaft. De Actros trucks werden allen geleverd in de brede StreamSpace cabine, net als bij de Fuel Duel. Afgelopen week werden de laatste vijf Actros trekkers en de Antos bakwagen door Van Zaal Transport in gebruik genomen. Deze worden ingezet voor het collectief vervoer en de landelijke distributie van planten en bloemen. De Antos en twee Actros trekkers zijn LZV gekeurd om grotere vrachten te kunnen vervoeren naar strategische eigen locaties zoals in Venlo. Naar verwachting zullen de Actros 1836 LS trekkers jaarlijks 200.000 kilometer afleggen. De Actros 1840 LS trucks en Antos zullen beide zo’n 130.000 kilometer per jaar afleggen.
Mercedes-Benz Actros MP4
Van Zaal Transport
Merijn van Zaal heeft als oprichter en eigenaar van Van Zaal Transport in nog geen twintig jaar een flinke groei gerealiseerd. Het vervoer van planten en bloemen van kwekers naar veilingen en van veilingen naar retailers in de regio Nederland, België en het westen van Duitsland is voor de logistiek dienstverlener de core business. Echter wordt er met warehousing en om- en overpakken van goederen veel toegevoegde waarde geleverd. Het wagenpark bestaat uit 55 trekkende eenheden. Gedurende het piekseizoen dat van half februari t/m eind juni duurt, worden er ook extra trucks ingehuurd en een beroep gedaan op charters waardoor er 140 eenheden voor Van Zaal Transport onderweg zijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *