Uit het archief: Bedford

Enkele decennia terug was Bedford het best verkochte truckmerk van Nederland. Ze waren zo gewoon, dat niemand er aan dacht ze op de foto te zetten of te bewaren. Bedford was de bedrijfswagentak van Vauxhall, wat op haar beurt weer de Britse evenknie van Opel was. Allemaal onder de vlag van General Motors uiteraard. In 1987 hield Bedford er mee op, onder de naam AWD werd de productie van legervoertuigen nog kort voortgezet. In Duitsland is de Bedford CF nog enige tijd als Bedford Blitz verkocht toen de Opel Blitz uit productie was.

Meer Bedford zien? Er staan ruim 100 Bedford foto’s op truckfan. Of, als je dit bericht ver na de eerste publicatie in 2015 leest, een veelvoud daarvan.

One Response

  1. Wim van der Klein 15 september 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *