De paasraces komen er aan


MAN TGS 2nd gen
Op zaterdag 4 en maandag 6 april vinden de traditionele paasraces op het circuit van Zandvoort weer plaats. Er zijn drie klasses die de show gaan stelen. De Renault Clio cup staat garant voor spannende races. De Supercar Challenge is onderverdeeld in meerdere klassen, Sport, Supersport, Superlight en diverse GT-klassen. Bij de Supercars komen aansprekende merken als Radical, Dodge (Viper), Ferrari, BMW, Saker, Marcos, Porsche, Lotus en Praga in actie. Maar het mooist zijn natuurlijk de truckraces.
Volvo F12
Het startveld bij de racetrucks is voor seizoen 2015 weer wat gegroeid. Allereerst is tot vreugde van iedereen Rian van Koeveringe met zijn Scania T143 met V8 motor weer terug na een jaar afwezigheid. Daarnaast doen er nu ook twee kanonnen uit de Britse truckrace competitie mee, Graham Powell in zijn Renault en Mathew Summerfield met een MAN. Vooral Summerfield zal mee kunnen gaan vechten om de prijzen, hij is meervoudig Brits truckracekampioen. De mannen die vorige jaren nog in het middenveld meereden hebben stuk voor stuk de trucks in de winter helemaal uit elkaar gehaald en verbeterd waar mogelijk. De strijd om het erepodium zal dus spannender dan ooit zijn.
Ford Ome Wout
Naast de al genoemde namen komen alle bekende namen ook dit jaar weer terug: Cees Zandbergen, Erwin Klein Nagelvoort, Frans Smit en Wim Groteboer in hun Scania’s en Marco Donk in zijn Volvo. Jos Scholten viel vorig jaar al na één dag racen uit met een blessure bij het sleutelen, hij is weer helemaal hersteld de afgelopen maanden en zal zijn opvallend gekleurde Scania torpedo. Het Black jack team rond Volvo-coureur Rody Smit doet geheimzinnig over wat er de laatste maanden in hun schuur is gebeurd, met de paasraces kunnen we eindelijk zien wat er is gebeurt en of Rody de stijgende lijn van de laatste jaren aan blijft houden. Jan van Holland en zijn team hebben racelegende Ome Wout weer helemaal naar de laatste stand van techniek en veiligheid gebracht. Onder die klassieke cabine rust een racemonster. Uiteraard zijn ook vader Werner en zoon Sascha Lenz weer terug uit Duitsland met hun oranje Mercedessen. Werner wil niets liever dan zijn titel prolongeren, terwijl Sascha graag de snelste van de familie wil zijn. Het team heeft het over een derde racetruck, of die er met de paasraces ook bij zal zijn blijft nog even spannend, net als wie die zal besturen en welk merk truck dat dan is.
Scania T124
Op zaterdag zijn de kwalificaties en de eerste race. Op maandag wordt er maar liefst twee keer geracet, maar vind er nog iets anders plaats: tijdens de pauze rijden er ook trucks over het circuit, maar dan wat langzamer dan bij de races. De racetrucks rijden namelijk niet alleen, er komt ook een dozijn Amerikaanse trucks. Daarnaast heeft sponsor Truckland een aantal DAF’s en een GINAF kipper ter beschikking gesteld die ook het circuit op zullen sieren. Deze trucks zijn de rest van de dag uiteraard op het paddock te bewonderen, waar je ook kunt spreken met de coureurs en monteurs, om ze de hoed en de rand te vragen over het truckracen of voor een handtekening.
Volvo VM

Scania P-serie

Mercedes-Benz do Brasil

Renault Premium 2nd gen

Scania Sjomp

One Response

  1. Mattijs 25 maart 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *