Volvo FH 460 10×4 gezichtsbepalend voor H. van Meekeren


Volvo FH 4th gen
Met de nieuwe Volvo FH 460 10×4 heeft H. van Meekeren een optimale configuratie voor het vervoeren en plaatsen van rijplaten gerealiseerd. De configuratie maakt het mogelijk makkelijk te manoeuvreren. Het GVW is 49 ton. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groningen.
Volvo FH 4th gen
H. van Meekeren levert rijplaten, draglineschotten, betonplaten, bouwhekken en rioolafsluiters in de noordelijke provincies van Nederland en Duitsland. Het bedrijf heeft circa 40.000 rijplaten van zowel staal als kunststof en 20.000 draglineschotten en is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Naast de hoofdvestiging in Groningen zijn er depots in Drachten, Eemshaven, Scheemda en De Lutte. Daarnaast produceert H. van Meekeren zelf draglineschotten. Ook de logistiek is in eigen hand. Dat is een groot voordeel volgens Auke de Bruin, verantwoordelijk voor de inkoop. “Door het eigen transport kunnen we just in time leveren en zijn we enorm flexibel. De depots verlagen het aantal lege kilometers, maar zorgen ook voor het snel kunnen leveren.”
Volvo FH 4th gen
Origineel Volvo
De nieuwe Volvo FH is een nieuwe stap voor H. van Meekeren. “We hebben gekozen voor de Volvo FH vanwege de uitstraling van de truck, maar ook omdat Volvo Trucks de door ons gewenste configuratie kon leveren. We zijn uitgegaan van een standaard 8×4, waar Terberg Techniek een gestuurde originele 10-tons Volvo-naloopas heeft bijgeplaatst. Daarmee is er een GVW van 49 ton gerealiseerd en belangrijk, het is een volledig origineel Volvo-voertuig. Van de vijf assen zijn zowel de voorste twee als de laatste as stuurbaar. We hebben de truck samen met onze dealer, Nijwa Groningen, gespecificeerd. Zij staan achter het product en onze samenwerking is in de afgelopen jaren een waardevol partnership gebleken.”
Volvo FH 4th gen
De truck is voorzien van een Palfinger Epsilon kraan. “De kraan en de truck kunnen worden bediend vanuit een gesloten kraancabine waarmee we arbotechnisch voorop lopen. Belangrijk is ook dat we veiligheidsvoorzieningen hebben ingebouwd. Wanneer de truck op afstand wordt bediend, dan stopt deze automatisch wanneer er voor de truck iets gebeurt. Nijwa Groningen bouwt het afstandsbesturingssysteem in eigen beheer op. Door de configuratie en de veiligheidsaspecten is onze nieuwe Volvo FH echt een paradepaardje voor de sector.”
Volvo FH 4th gen
Comfort voor de chauffeur
Voor H. van Meekeren is de Volvo FH gezichtsbepalend. “We hebben gekozen voor een slaapcabine, omdat we soms toch een nacht overstaan als we in Duitsland leveren. Daarom kozen we ook voor de Volvo FH, terwijl we nu vooral rijden met Volvo FM. De Volvo FH biedt enorm veel leefruimte en comfort.”
Volvo FH 4th gen

Volvo FH 4th gen

Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *