Een MAN-Meccanica in Nederland

Vorige week (begin april 2015) heeft Erik Smetsers van Adventure Trucks een Man-Meccanica f99 met Grand Erg Tibesti woonopbouw vanuit Italië naar Nederland gehaald. De kans is enorm groot dat dit de enige Man-Meccanica in Nederland is.MAN-Meccanica is (waarschijnlijk) begin jaren ’80 in het Italiaanse Masera di Padova opgericht en bouwde offroadtrucks van 5 tot dertien ton GVW. Deze waren niet alleen uitgerust met de club-van-vier-cabine, vaak ook, zoals het exemplaar van Erik, met een Iveco Zeta cabine. Van dit exemplaar zijn overigens de motor en versnellingsbak vervangen door die van een Iveco Turbo. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is er overigens geen enkele band met het Duitse MAN.Erik, veel fijne kilometers met je Italiaanse berggeit toegewenst en bedankt voor de foto’s!

2 Comments

  1. Timm v. Bargen 25 december 2015 Reply
  2. Alexandre Pilette 31 oktober 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *