50ste Volvo voor Den Ouden Tanktransport

Den Ouden Tanktransport uit Alblasserdam is een succesvolle vervoerder van allerlei soorten vloeibare producten. Meegroeien met de klant en zorgen voor optimale service en veiligheid zijn belangrijke facetten in de bedrijfsvoering. Onlangs nam het bedrijf zijn 50ste Volvo-truck in gebruik, een Volvo FH 460 Globetrotter 4×2 trekker. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Alblasserdam.
Volvo FH 4th gen
Bijna vijfentwintig jaar geleden begon Jan den Ouden zijn tanktransportbedrijf. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener in het tanktransport, met een wagenpark van vijftig eenheden. “Ik ben begonnen met één truck. Daarna ging het balletje rollen. Ik groeide mee met de klanten, groei is niet de ambitie, wel het goed onderhouden en ontzorgen van onze klanten. Door service te verlenen en mee te denken over de logistiek van de opdrachtgevers hebben we een goede reputatie opgebouwd.” Den Ouden startte zijn bedrijf in een slechte tijd en groeide feitelijk met wind tegen. De crisis van 2008 zorgde voor een terugval. “30% van het totale volume viel weg. Vanaf 2009 zagen we opnieuw een stijgende lijn. We hebben nu, inclusief charters, circa zeventig eenheden op de weg.”
Volvo FH 4th gen
Gewicht reduceren
Het werkveld van Den Ouden Tanktransport is heel Europa. Het betreft voornamelijk chemicaliën. De eigen tankcleaning is onderdeel van de totale aanpak van het bedrijf, dat gekenmerkt wordt door het streven onafhankelijk te zijn van anderen. Het overgrote deel van de vijftig eigen eenheden is Volvo. De vijftigste Volvo is een mijlpaal. De truck maakte onderdeel uit van een totale order van zeven Volvo FH-trekkers. Inmiddels zijn er alweer drie eenheden bijbesteld.
Volvo FH 4th gen
De vijftigste is een Volvo FH 460 Globetrotter 4×2 trekker. Het betreft een Light Concept. “Voor ons is gewicht enorm belangrijk. Volvo heeft wat dat betreft met de nieuwe Volvo FH echt een enorme stap gemaakt. Ondanks de Euro 6-technologie en de veiligheidsopties hebben zij het gewicht toch weten te reduceren. In ons werk is veiligheid een vereiste. De trucks zijn dan ook uitgerust met Forward Collision Warning met Emergency Brake. Het is al met al een magnifieke truck met veel slimme oplossingen”, verklaart Jan den Ouden.
Volvo FH 4th gen
Fuel Advice
Bijna net zo belangrijk als het product, vindt Jan den Ouden de begeleiding en de trainingen die de dealer geeft. Zo heeft Den Ouden op alle trucks Fuel Advice: een service waarmee de brandstofkosten tot 5% verlaagd kunnen worden. “Je kunt een prachtproduct neerzetten, maar de chauffeur moet weten hoe hij er mee om moet gaan. De rechtervoet bepaalt nog steeds veel. Volvo Group Truck Center heeft met Fuel Advice een grote voorsprong. We bespreken de resultaten en de prestaties per truck. Zij begeleiden de chauffeurs en je ziet merkbare verbeteringen. Het is een samenwerking die voor mij van groot belang is”, besluit Jan den Ouden.
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *