Schoonesdakar succesvol in Lybia Rally

Afgelopen week werd in de woestijn van Marokko de Lybia Rally gehouden. Voor sommige teams een test voor Le Dakar, voor anderen een wedstrijd op zich en voor een derde groep een rally die is wat Le Dakar had moeten zijn, een Afrikaanse rally. Schoonesdakar.nl deed het erg goed deze rally. Enrico van der Donk, Rutger van Ballegooijen en Michel van Herpen haalden zelfs het podium, met een derde plek! Enrico zat de voorgaande jaren in Le Dakar bij Aart Schoones in de cabine, maar de transportondernemer heeft nu ruimschoots bewezen zelf ook een aardig stukje te kunnen sturen. Michel van Herpen kennen we (onder andere) nog van het Dakar Team Holland, waar hij Marcel Schoo in zijn Tatra Phoenix door Zuid-Amerika navigeerde. De nieuwe Euro 6 truck met Aart Schoones, Toine Dijkhoff en Frank van Weerdenburg viel ook niet tegen, deze werd vijfde. Winnaar in zowel het algemeen als het truckklassement was Gert Huzink met dezelfde Tatra Phoenix waar we het zonet al over hadden. Het was niet alleen maar hosanna, tijdens de derde etappe ging Aart op zijn kant. Maar ernstiger nog was het overlijden van motorrijder Steve Vandenberghe. De complete uitslag vind je hier, uitgebreidere verslagen op rallymaniacs.nl.Met dank aan schoonesdakar.nl voor de foto’s en filmpjes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *