Ernstig ongeval bij Oldtimerdag Minnertsga

Zojuist was ik aanwezig bij het oldtimer-evenement op Koningsdag in Minnerstga. Ik kwam er op het moment dat de tractoren vertrokken voor een rondrit door de regio. Toen de tractoren weg waren, moest de weg alsnog vrij blijven, er kwamen een aantal politiewagens en ambulances aan. Een man is overreden door een tractor, als de geruchten op het terrein klopten zelfs door zijn eigen tractor. De exacte oorzaak en de huidige toestand van het slachtoffer zijn op dit moment nog niet bekend, zodra er meer nieuws is wordt deze blogpost bijgewerkt. Ook de trauma-helikopter uit Groningen was aanwezig om hulp te verlenen. Vanaf deze plaats in ieder geval heel veel sterkte aan het slachtoffer, maar ook de andere deelnemers en de organisatie.

De foto’s van het evenement zelf vind je hier.

Edit 14:30: De verwondingen van de man lijken gelukkig mee te vallen. Na overleg heeft de organisatie besloten het evenement verder gewoon door te laten gaan.
Edit 18:20: De man zou zijn tractor uitzetten vanaf de zijkant en raakte per ongeluk de versnellingspook aan waardoor de tractor begon te rijden. Gelukkig lijken de verwondingen mee te vallen en de man is inmiddels weer thuis.
Edit 28 april: het slachtoffer is een 46-jarige man uit Ryptsjerk.

2 Comments

  1. admin 27 april 2015 Reply
  2. Roland Slenders 28 april 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *