Eerste Actrossen voor Farm Trans

Mercedes-Benz dealer Van Oeveren | Sturm Auto overhandigde recentelijk de eerste twee Mercedes-Benz Actros trucks aan Farm Trans Group uit Zevenbergen. Farm Trans Group koos voor de Mercedes-Benz Actros vanwege de gunstige en transparante kilometerkostprijs in combinatie met de inzichtelijke sturing hierop via FleetBoard. Ook de veiligheid, de duurzaamheid, en het rijcomfort van de Actros waren belangrijke argumenten.
Mercedes-Benz Actros MP4
Twee Actros trucks rijden in divisie Organische Grondstoffen
De eerste Actros 1845 LS trucks worden ingezet voor de divisie Organische Grondstoffen en rijden hiermee door heel Europa. Gezien de hoge jaarkilometrages en zware inzet zijn de nieuwe trucks uitgevoerd met onder andere de StreamSpace-cabine met vlakke vloer, motorrem met extra capaciteit, 9-tons vooras en Predictive Powertrain Control (PPC). Dit systeem koppelt de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid van de truck, aan een geïntegreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en bepaalt op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn. Zodoende wordt gemiddeld nog eens tot wel 5 procent extra brandstof bespaard.

Een-tweetje tussen Farm Trans en Mercedes-Benz
De Actros trucks zijn aangeschaft inclusief een Reparatie & Onderhoudscontract in combinatie met een leasecontract via Mercedes-Benz CharterWay. Het onderhoudsprogramma is variabel, in die zin dat de onderhoudsintervallen worden aangepast aan de zwaarte van inzet. De Mercedes-Benz dealer kan dankzij Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard, module Uptime, precies zien wanneer onderhoud nodig is en dit proactief inplannen, zodat het onderhoud geen kostbare stilstand tot gevolg heeft. Daarnaast sturen Farm Trans Group en Mercedes-Benz met behulp van de inzetanalyse uit FleetBoard continu aan op een optimale inzet en rijstijl van de chauffeurs. Zo blijft het voertuig maximaal inzetbaar en wordt bespaard op brandstofverbruik en op onderhoudskosten door slijtage.

Farm Trans
Farm Trans Group uit Zevenbergen (Havenschap Moerdijk) is een toonaangevende Internationale Logistiek dienstverlener met meerdere vestigingen binnen Europa een wagenpark van ruim tweehonderd trekkende eenheden. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport van organische grondstoffen, geconditioneerd transport en is tevens actief in de short- en deep-sea reefer logistiek.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *