Nieuwe Scania P410 RMO voor Troost

Onlangs nam Troost Transport en Sierbestrating uit Staphorst een bijzondere Scania P410 in gebruik. De twee-assige trekker is uitgerust met een korte wielbasis (3300 mm) om optimaal op krappe boerenerven te kunnen manoeuvreren wanneer voor Friesland Campina de rauwe melk wordt opgehaald. De trekker wordt gecombineerd met een korte Hobur tankoplegger, gebouwd door Burg Service B.V. in Barneveld. De Scania is afgeleverd door de vestiging Scania Joure.
Scania P410
De krachtbron van de Scania trekker is de uiterst zuinige en soepele 410 pk 13 liter SCR-only motor. In binnen- en buitenland heeft deze motor in korte tijd een indrukwekkende reputatie opgebouwd als efficiënte en duurzame motor. Het lage brandstofverbruik resulteert ook in een lage CO2 uitstoot. Met name voor een voertuig dat veel in nabijheid van leefomgevingen opereert een cruciaal argument. De trekker is verder uitgerust met een 9 tons luchtgeveerde vooras voor optimaal comfort voor de chauffeur. De Scania heeft standaard af-fabriek een ledig gewicht onder 7.000 kg, inclusief brandstof en generator.

De trailer (inhoud 36000 liter) is voorzien van een electrisch-hydraulisch besturingssysteem van VSE die de voorste en de achterste as bestuurt. In combinatie met een trailer-wielbasis van slechts 4600 mm ontstaat een zeer korte draaicirkel. De totale lengte van de combinatie bedraagt slechts 11.400 mm en het totaalgewicht 14.560 kg.
Scania P410
Troost Transport en Sierbestrating uit Staphorst (Onderdeel van Coöperatieve Vervoers Groep – CVG) rijdt rauwe melk van de veehouders naar de productielocatie van Friesland Campina. Tevens is het bedrijf actief in de handel via internet van Sierbestrating onder de naam Budget-bestrating.nl

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *