Vijftien Volkswagens Crafter voor Wian


VW Crafter
Rijdend gereedschap, dat is wat koeriersbedrijf Wian uit het Limburgse Beek nodig heeft om te voldoen aan de wensen van een groot aantal trouwe, maar ook veeleisende klanten. Dagelijks heeft Wian naast een aantal trucks een 30-tal grote bestelauto’s voor uiteenlopende koerierswerkzaamheden op de weg. Twee derde van de vloot bestaat sinds kort uit Volkswagens Crafter. Wian ruilde er tien in en nu met vijftien nieuwe Crafters komt het bedrijf op een vloot van 22 Volkswagens.
VW Crafter
Wian heeft gekozen voor de Crafters met 2.0 TDI-dieselmotor (80 kW/109 pk) in de langste en een na hoogste versie. Aan deze bestelauto’s worden bijzonder hoge eisen gesteld. Zo moeten zij dagelijks circa honderd klanten beleveren in voornamelijk de Zuid-Limburgse regio. “Optrekken, remmen, stoppen, drempels, stoepranden, en honderden keren op een dag de portieren en schuif- en achterdeuren open en dicht”, legt Abdullah Cecik uit, die de vloot van het bedrijf beheert. “Ongeplande stilstand is geen optie en we moeten voor honderd procent kunnen terugvallen op de dealer, in dit geval MAN Geleen.” Cecik vertelt verder dat aan de beslissing om opnieuw voor Crafters te kiezen een kritische praktijktest met andere merken vooraf ging. “Dat ging niet alleen om de dagelijkse gang van zaken met zo’n bestelauto, maar zoals gezegd hebben we ook de dealerorganisatie uitvoerig getest.”
VW Crafter
De perfecte bestelwagen voor Wian
De optelsom van de criteria, alsmede de verwachte restwaarde, het brandstofverbruik tijdens de test en de reacties van de chauffeurs, brachten Wian ertoe vijftien Crafters ineens aan te schaffen in een vierjarig leasecontract. “Het is handig voor ons dat dealer MAN Geleen maar op vijf minuten van ons vandaan zit en dat we tot dusverre hebben mogen ervaren dat zij service hoog in het vaandel hebben staan”, legt Cecik uit. “De lijnen tussen onze bedrijven zijn heel kort. Zodra we service verlangen, krijgen we in hele korte tijd een moment aangereikt waarop we terecht kunnen. Enkele malen hebben we ervaren dat ze er alles aan doen om te zorgen dat onze bestelauto’s zo snel mogelijk de weg op kunnen. Maar het uitgangspunt is dat de Crafter technisch niet kapot is te krijgen.”
VW Crafter
Logistieke dienstverlening
Wian is een bedrijf dat snel is gegroeid. Het bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Venlo en in Rotterdam. Wian is gepokt en gemazeld in de koeriersmarkt, de driekoppige directie kent het klappen van de zweep en kan snel inspelen op vervoersvragen van klanten en andere logistieke dienstverleners. “We zien de volumes in deze tak van logistieke dienstverlening toenemen. Internetaankopen zijn aan de orde aan de dag en die leiden tot een grotere adresverdichting, zoals wij dat noemen. Hierbij komen de losadressen dus steeds dichter bij elkaar. Daardoor rijden onze Crafters kortere afstanden en maken ze nog meer stops.”
VW Crafter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *