Volvo FL, FE en FM voor Milieu Service Nederland

Milieu Service Nederland uit Amsterdam is gespecialiseerd in afvalinzameling en papier- en archiefvernietiging. Het bedrijf beschikt over klantspecifieke trucks. Ook de drie nieuwe Volvo-trucks, die het bedrijf onlangs in gebruik nam, zijn gebouwd voor een specifieke taak. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center Amsterdam.
Volvo meerdere
Milieu Service Nederland breidde haar wagenpark onlangs uit met een Volvo FL 250 4×2, Volvo FE 320 6×2 en Volvo FM 330 4×2 met dagcabine. Alle trucks zijn voorzien van een specifieke opbouw en in nauwe samenspraak met Volvo Group Truck Center en verschillende carrosseriebouwers ontwikkeld.

Bas Schoorl, operationeel directeur van Milieu Service Nederland: “We kiezen voor Volvo vanwege de betrouwbaarheid van de trucks. Wij willen optimale beschikbaarheid en dit kan Volvo bieden. De Volvo FL is een redelijk standaard truck, die gebruikt wordt voor het plaatsen en ophalen van rolcontainers. De truck is uitgerust met een Volvo I-Sync versnellingsbak en een dagcabine. De Volvo FE is speciaal gekozen vanwege Volvo I-Shift en de ergonomische in- en uitstap. De truck heeft een vuilniswagen-opbouw die naast de reguliere rolcontainers ook de door ons ontwikkelde miniperscontainers kan ledigen. De Volvo FM wordt ingezet voor onze MobielZeker-services. Deze heeft een speciale opbouw, omdat er een shredder in de truck is geïnstalleerd waarmee we vertrouwelijke documenten bij de klant vernietigen. Dat is ook de reden dat we veel overleg hebben met de dealer en carrosseriebouwers. Wij willen er zeker van zijn dat de configuratie zoals wij die uitdenken in de praktijk ook daadwerkelijk werkt. Voor ons is het belangrijk dat we zoveel mogelijk per rit kunnen meenemen en tegelijkertijd de wendbaarheid houden die voor het rijden in binnensteden nodig is.”
Volvo FL 3rd gen
Persoonlijk contact
Milieu Service Nederland werd opgericht in de jaren tachtig toen het gebruik van computers en printers zorgde voor een sterke toename van papiergebruik. De nichemarkt die het bedrijf voorzag, was het vernietigen van papier en vertrouwelijke documenten. Toen er later voor andere afvalstromen strenge milieuvoorschriften werden ingevoerd, sprong Milieu Service Nederland hierop in. Zo groeide het bedrijf uit tot een landelijke, allround inzamelaar en dienstverlener in de afvalbranche.

Het bedrijf kenmerkt zicht door persoonlijk contact met de klant. Bas Schoorl: “We hebben sinds 2001 een groeistrategie, waarbij we ons richten op het bedrijfsleven en vastgoedbeheerders. De groei is terug te vinden in ons wagenpark, dat gegroeid is van één naar 24 eenheden. De opbouw van de voertuigen is klant- en dienstspecifiek. Zo hebben we onder meer MobielZeker ontwikkeld, een dienst voor veilige mobiele archiefvernietiging bij de klant voor de deur.”
Volvo FE 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *