Kom op zaterdag 20 juni naar Burdaard voor het Truckfestival

Het truckfestival van Burdaard is misschien wel het mooiste regionale truckfestijn van Nederland. Dat zeg ik niet omdat ik er op de fiets naar toe kan, maar omdat het zo is. Onderstaand persbericht (opgefleurd met foto’s van vorige edities) van de organisatie verteld denk ik wel redelijk waarom:
Volvo N12
Een rondvlucht per helikopter is een unieke ervaring. Het opstijgen gaat heel geleidelijk en voordat u het beseft hangt u al hoog boven de gebouwen en landerijen. Het uitzicht vanuit een helikopter is uitstekend, er ontgaat u niets. En zolang het mogelijk is, bepaalt u (samen met uw medepassagiers) de route. Om er zeker van te zijn dat u op 20 juni een rondvlucht kunt maken kunt u vanaf half maart tickets in de voorverkoop bestellen. Een ticket kost op 20 juni 45 euro in de voorverkoop 42,50 p/p. Bestel tijdig een vliegticket bij Janny Bakker, Bourboomweg 51 – Burdaard tel: 0519 332075, E mail: jannybwestra@hotmail.comm Een ticket besteld via mail of telefoon moet binnen één week, bij Janny, afgehaald en afgerekend worden.
Volvo FH12 2nd gen
NIEUW dit jaar! WIM BRONS presenteerd, LIVE, “TRUCK RADIO BURDAARD” op 19 juni live uitzending, op de FM, met het volgen van de opbouw e.a. werkzaamheden en intervieuws voor het truckfestival. 20 JUNI de hele dag LIVE uitzending v.a. het truckfestival met nieuws v.a. het festival, ook tijdens het konvooi en intervieuws van deelnemers, bezoekers, sponsors en natuurlijk véél muziek. De uitzend freqentie word z.sp.m. bekent gemaakt via de media, internet en facebook.
Volvo FH12 1st gen
Truckfestival Burdaard is weer druk bezig met de voorbereidingen van het 9e TRUCKFESTIVAL BURDAARD.
Op zaterdag 20 juni 2015 zal Burdaard weer vol staan met glimmende trucks, oldtimers trucks, telescoopkranen, marktkramen ed. Deze dag zal beginnen met een toertocht in konvooi van alle deelnemende trucks, start v.a. 9.00 uur. De route gaat vanaf Burdaard via de Zuidermiedweg door Hallum, Marrum, Ferwert, Blije, Holwerd via Bornwerd door Lichtaard, Reitsum, Ginnum weer via de Wierewei naar Bartlehiem terug naar Burdaard. Tijdens dit konvooi worden foto’s genomen van de trucks, door de heren Smit uit Veendam, om ca. 16.00 uur zullen die bij de catering te koop zijn. Vanaf 9.30 uur beginnen de andere evenementen zoals de grote braderie/vlooien/chauffeursmarkt, , mooiste truck/oldtimer verkiezing, *modelautobeurs, *De BEMOC zal met rc bestuurbare modellen schaal 1:6 en 1:8. Demonstraties geven, *Zelf rijden met WAGENAAR HALLUM in een echte truck is mogelijk, *De CHAUFFEURS VERENIGING FRIESLAND komt met een oplegger om op verschillende manieren u de gevaren in het verkeer te laten zien, *voor de kinderen een luchtkussen, klimkussen, popcorn, suikerspin. *Middags vanaf 15.00 uur matinee met het duo MELODY. *VVN zal met een rijsimulator aanwezig zijn. *De Stichting Bevordering Verkeers educatie zal met het project SAMEN VEILIG OP WEG MET LANDBOUWVERKEER, trachten meer wederzijds begrip bij alle weggebruikers te kweken aangaande landbouwverkeer, en de gevaren daarvan, *Kraanbedrijf BKF franeker steld een 60 tons telescoopkraan beschikbaar daar kunt u, onder begeleiding van, erkende instructeurs, aangeboden door ATO BEDRIJFSTRAININGEN te Leeuwarden, een hijsje proberen te doen. *De lucht in kan ook en dat met een helicopter, zie elders in De Brêge. *Ook zullen de DAF, IVECO en SCANIA dealers met hun nieuwste trucks aanwezig zijn. Dit is een kleine greep van wat u deze dag kunt verwachten, de moeite waard op deze datum vrij te houden. Wij hopen u als gast te ontvangen, Entree is gratis en natuurlijk is ook een gezellig terras met catering aanwezig. *NIEUW dit jaar, Met opblaas c.q. aqua ballen over water lopen in de vijver bij het MFC. Voor inlichtingen of eventuele opgave, 0519-332466/ of E-mail: auke@truckfestivalburdaard. MEDEDELING betreffende wegafsluitingen op deze dag in en rond Burdaard i.v.m. met dit festival, zullen de volgende wegen/straten, van 6.00 uur tot 18.00 uur afgesloten worden voor alle verkeer Hikkaarderdyk v.a Dokkumerstraatweg tot ledyk, omleiding via Sijbrandahuis, de Jislumerdijk, het parkeerterrein achter het MFC, het oude parkeerterrein en de toegang plus plein van het MFC Dit is weer een hele lijst met activiteiten. Wij bedanken alvast alle sponsors/adverteerders van dit Truckfestival, it is tige by tige, Truckfestival Burdaard
Volvo F88
Een dag voor het hele gezin, entree gratis.

One Response

  1. Jarno Vriend 15 juni 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *