Vijftigste Volvo voor Bakker Transport & Warehousing

Tijdens de opening van een nieuw Foodgraded Warehouse van Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen werd onlangs de vijfstigste Volvo-truck in gebruik genomen. Het betreft een Volvo FM Globetrotter 4×2 trekker die onderdeel uitmaakt van een order van in totaal vijf trucks. Vooral de gunstige brandstof- en exploitatiekosten waren voor Bakker reden opnieuw voor Volvo te kiezen. Volvo Trucks-dealer M.S. de Vries & Company leverde de trucks.
Volvo FM 4th gen
Door visieontwikkeling, innovatie en duurzaamheid heeft Bakker Transport & Warehousing de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het groeiende bedrijf specialiseerde zich in de foodsector en de distributie in de Benelux. Met het geconditioneerd vervoer van met name vis, vlees, talloze soorten zuidvruchten en levensmiddelen heeft Bakker Transport & Warehousing een goede reputatie opgebouwd. Daarnaast wordt toegevoegde waarde geboden in de vorm van warehousing.

Brandstof- en exploitatiekosten belangrijk
Directeur Anne Bakker is tevreden met de nieuwe trucks: “We hebben gekozen voor een duidelijke specialisatie, waarbij we voornamelijk werken voor grote retail-organisaties. Daarvoor hebben we een betrouwbaar en bedrijfsveilig wagenpark nodig. Dat is de reden dat we kiezen voor de Volvo FM 370 Globetrotter 4×2 trekker. Een alleskunner die zeer geschikt is voor ons werk. Sommige trucks rijden 22 uur per dag en worden dus zwaar belast. We kijken naar brandstofkosten en exploitatiekosten, houden alles bij. Door in samenwerking met onze dealer M.S. de Vries & Company veel preventief onderhoud uit te voeren hebben we nagenoeg geen stilstand. Product en dealer gaan hand-in-hand, waarbij maximale beschikbaarheid voorop staat”.

Nieuw Foodgraded Warehouse
Het nieuwe Foodgraded Warehouse van Bakker Transport & Warehousing werd officieel geopend door de burgemeester van Heerenveen, T. van der Zwan. Daarmee zet het bedrijf, dat in 1991 werd opgericht een flinke stap naar de toekomst.

“Het nieuwe warehouse heeft een oppervlakte van 5.400 m2, verdeeld over twee hallen. De ruimte is goed voor 12.000 palletplaatsen. We maken ook hier, net zoals op onze andere locaties, gebruik van rijdende palletstellingen waardoor we ten opzichte van de traditionele systemen met hetzelfde ruimtebeslag twee keer zoveel pallets kunnen opslaan. Het nieuwe warehouse is volledig energieneutraal gebouwd. Verwarming en koeling van de kantoren gebeurt op aardwarmte en op het dak is ruimte voor 5.000 m2 zonnepanelen. In totaal is er nu 10.800 m2 opslagruimte voor droge-, koel- en vriesopslag en naar het zich nu laat aanzien is die ruimte eind tweede kwartaal bezet. Dat is reden dat we opnieuw een overeenkomst met de gemeente Heerenveen hebben gesloten voor een terrein van nog eens 12.000 m2”, verklaart Anne Bakker.

Duurzaam
Om het streven naar duurzaamheid te onderstrepen is Bakker als testbedrijf betrokken bij een pilot van Thermoking Ireland op het gebied van temperatuurbeheersing tijdens transport en een optimaal energieverbruik. Hierbij wordt een innovatieve, nagenoeg geluidloze en CO2-neutrale koelmachine gebruikt. Ook de investeringen in het wagenpark zorgen voor een lagere CO2-footprint, het merendeel van de vloot is Euro 6.

Foto’s: Wilbert Dijkstra en Volvo Trucks Nederland

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *